Kryddig, utvecklad doft och smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, pinjenötter, plommon, kanel och vanilj.
Druvorna sköras i familjen Lungarottis hållbara odlingar när de nått optimal mognad. I vineriet får druvmusten jäsa 15-20 dagar med skalmaceration på rostfria ståltankar. Vinet lagras sedan ett år på ekfat följt av flera års flasklagring.
Servera till smakrika rätter med nöt, lamm och vilt tillsammans med ungsrostade rotfrukter och friska tillbehör.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Lungarotti grundades i början av 1960-talet av Giorgio Lungarotti. Som de flesta andra bönder hade han ett blandjordbruk, men valde att satsa på vin och att buteljera sitt eget vin. Familjeföretaget har varit en av de mest drivande för tillverkningen av kvalitetsvin i Umbrien med legendariska viner som Rubesco och Vigna Monticchio.
Hållbarhet
Vinhuset Lungarotti har alltid arbetat hållbart och med stor omsorg för marken de brukar, både i vingårdarna och i vineriet. Redan 2018 VIVA-certifierades Torgiano Estate som en av de första i Italien. VIVA är en viktig certifiering för att visa på det hållbarhetsarbete som görs med respekt för miljön.
Kryddig, utvecklad doft och smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, pinjenötter, plommon, kanel och vanilj.
Druvorna sköras i familjen Lungarottis hållbara odlingar när de nått optimal mognad. I vineriet får druvmusten jäsa 15-20 dagar med skalmaceration på rostfria ståltankar. Vinet lagras sedan ett år på ekfat följt av flera års flasklagring.
Servera till smakrika rätter med nöt, lamm och vilt tillsammans med ungsrostade rotfrukter och friska tillbehör.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Familjen bakom vinhuset Lungarotti.
Om producenten
Lungarotti grundades i början av 1960-talet av Giorgio Lungarotti. Som de flesta andra bönder hade han ett blandjordbruk, men valde att satsa på vin och att buteljera sitt eget vin. Familjeföretaget har varit en av de mest drivande för tillverkningen av kvalitetsvin i Umbrien med legendariska viner som Rubesco och Vigna Monticchio.
Hållbarhet
Vinhuset Lungarotti har alltid arbetat hållbart och med stor omsorg för marken de brukar, både i vingårdarna och i vineriet. Redan 2018 VIVA-certifierades Torgiano Estate som en av de första i Italien. VIVA är en viktig certifiering för att visa på det hållbarhetsarbete som görs med respekt för miljön.