Din beställning har lagts till i varukorgen!

Till kassan Jag vill handla mer
White Guide
In English En français

Chateau Avernus
  • 96:-

Chateau Avernus Frankrike

Rött vin från Gerard Bertrand

Volym: 750

Om produkten

Druvorna plockas för hand vid full mognad och Avernus görs på de bästa druvorna från de bästa lägena. Carignandruvorna får jäsa enligt metoden maceration carbonique, medan grenache, syrah och mourvèdre avstjälkas och jäser på ståltankar i 20-25 dagar. Druvorna jäses separat. Mot slutet av vintern dras vinerna om och läggs på 225-liters ekfat i cirka 8 månader.

8 Fyllighet
1 Sötma
7 Strävhet
7 Friskhet
  • 96:-

Doft och smak

Nyanserad, fruktig doft och smak med inslag av fat, svarta vinbär, viol, mörka körsbär, örter, blåbär och lakrits.

Serveringsförslag

Passar till lamm, nöt och viltkött. Passar bra till  sommarens grillrätter men även en mycket bra kombination till höstens grytor och stekar, eller till smakrika och mustiga pastarätter, gärna med örter och vitlök, samt till hårdostar.

Serveringstemperatur: 16-18° C

Årgång

2014

Druvor

Grenache, Syrah, Mouvedre

Land

Frankrike

Volym

750

Region

Languedoc-Roussillon

Ursprung

AOC Côtes du Roussillon-Villages Tautavel

Artikelnummer

222101

Om producenten

Gerard Bertrand

Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, tog över familjegården från sin far 1987. 2011 blev Gérard Bertrand utsett av The Wine Enthusiast som ”The European winery of the year”. Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner. Gérard Bertrands mål är att genom sin breda portfölj av kvalitetsviner dela sin passion för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över. En passion för medelhavets livsstil och dess rikedom och mångfald av historia, gastronomi och konst.

Till systembolaget >

Recensioner:

SUPERFYND! (Dina Viner)


Fantastiskt fin kvalitet för sitt pris

”Ett vin som visar upp en fantastiskt fin kvalitet för sitt pris. Här är det grenache-druvan som har huvudrollen och doften är intensiv. Smak av plommon och blåbär med en hint av salvia och salmiak i eftersmaken.”

– Allt om Vin, maj 2017


Om cookies

Den 1 juli 2011 förändrades lagen om elektronisk kommunikation (2003:389). Den innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder så kallade cookies, kakor. Vissa cookies är nödvändiga för att wardwines.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används även cookies för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Du behöver därför tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda webbplatsen på det sätt vi avsett.