Doften domineras av citrus, stenfrukt, gröna plommon och vita blommor. Smaken är kraftfull, komplex och elegant med en härlig mineralitet och lätt rostad karaktär. Syran är hög och balanserad. Eftersmaken är lång och karaktärsfull.
Pol Roger Blanc de Blancs är gjord exklusivt på Chardonnay från sex Grand Cru lägen i Côte des Blancs: Oiry, Chouilly, Cramant, Avize, Oger och Le Mesnil-sur-Oger. Vinet produceras i begränsad kvantitet och lagras 7 år i Pol Rogers svala källare innan de degorgeras. Efter degorgering lagras flaskorna ytterligare 3-6 månader i vinkällaren innan de släpps till försäljning. Dosagen är 7 gr/l.
Servera till anklever, toast skagen, skaldjur och andra rätter där syra och gärna rostade toner återfinns. Passar också utmärkt med piggvar och havsaborre, stekt eller grillad med hollandaise och en fräsch sallad.
Doften domineras av citrus, stenfrukt, gröna plommon och vita blommor. Smaken är kraftfull, komplex och elegant med en härlig mineralitet och lätt rostad karaktär. Syran är hög och balanserad. Eftersmaken är lång och karaktärsfull.
Pol Roger Blanc de Blancs är gjord exklusivt på Chardonnay från sex Grand Cru lägen i Côte des Blancs: Oiry, Chouilly, Cramant, Avize, Oger och Le Mesnil-sur-Oger. Vinet produceras i begränsad kvantitet och lagras 7 år i Pol Rogers svala källare innan de degorgeras. Efter degorgering lagras flaskorna ytterligare 3-6 månader i vinkällaren innan de släpps till försäljning. Dosagen är 7 gr/l.
Servera till anklever, toast skagen, skaldjur och andra rätter där syra och gärna rostade toner återfinns. Passar också utmärkt med piggvar och havsaborre, stekt eller grillad med hollandaise och en fräsch sallad.
Server Render
Server Render