Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du slutför din beställning till närmaste butik eller för hemleverans.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Populära sökningar
rosévinchampagneBlack StallionRiesling
Populära produkter
Bodega Otronia

Bodega Otronia

Bodega Otronia, en spännande producent från Patagonien i Chubut, den sydligaste vinregionen i Argentina. Projektet startade 2011 och den första årgången att nå marknaden var 2017. Bodegan består av 50 hektar på denna extrema plats med till största delen kalkrik jord där de främst odlar Chardonnay och Pinot Noir.

Utvalt från Bodega Otronia
Vitt vin från "Patagonia extrema".
Hållbar
Ekologisk
Bodega Otronia45 Rugientes Corte de Blancas
259 Sek

Patagonia Extrema
Bodega Otronia ligger i Patagonien i Chubut, den sydligaste vinregionen i Argentina. Vinerna är märkta som "Patagonia Extrema" - av goda skäl. Nederbörden kan vara så lite som 200 mm per år och med vindar som kan uppnå en hastighet på upp till 110 km per timme. Dessa utmanande förhållanden gör att Bodega Otronia är ett exempel på hur extrem vinframställning kan bli.

Ekologiska odlingar
Bodega Otronia består av 50 hektar odlingar med kalkrik jord där de främst odlar Chardonnay och Pinot Noir. Producenten arbetar ekologiskt och alla viner är ekologiskt certifierade. Då väderförhållandena är extrema under vinrankornas tillväxtperiod arbetar de med en unik teknik som kallas ”aspersion”, där man med flit besprutar rankorna med vatten som skapar ett skyddande ”ishölje” runt vinrankans blomknoppar. Vinerna från Bodega Otronia kännetecknas av elegans, friska fruktaromer, naturligt hög syra och stor fenolisk mognad.