Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Château Puybarbe

Château Puybarbe

Château Puybarbe ligger på den högsta höjden i Côtes de Bourg, 35 km nordost om staden Bordeaux i västra Frankrike. Här blickar vinodlingarna med druvor för såväl röda viner som vita viner på den högra flodbanken ut över floderna Garonne och Dordogne. Området Côtes de Bourg består främst av mindre familjevinerier och här odlas i huvudsak druvan Merlot som ger röda viner som är Merlot-dominerande.

Klimat och tradition
Atlanten har en viktig påverkan på klimatet i regionen. Under en säsong kan medeltemperaturen vid extrema värmeperioder vara 1–2 grader lägre och nederbörden 10–25% lägre jämfört med bara några mil in i landet i Bordeaux.

Château Puybarbe grundades 1895 och har idag 36 hektar vingårdar med druvorna Merlot och Cabernet Sauvignon som odlas hållbart och efter klimatsmarta principer. Samtliga röda viner och vita viner är hållbarhetscertifierade enligt den franska klassificeringen HVE (High Enviromental Value) och i vingårdarna förekommer ingen användning av herbicider eller kemisk gödsel. Allt arbete sker naturligt och endast naturliga gödningsmedel får förekomma.

Utvalt från Château Puybarbe
Hållbar
Château PuybarbeChâteau Puybarbe
France
289 Sek
Utvalt från Château Puybarbe
Hållbar
Château PuybarbeChâteau Puybarbe
France
289 Sek

Vinmakning
Sedan 2018 ägs och drivs Château Puybarbe av det finska paret Riku och Anna Väänänen. De hade länge sökt efter en plats för att sätta ner bopålarna mitt i vinodlingar i trakterna kring Bordeaux. När de kom till Château Puybarbe föll allt på plats. De satte genast igång en varsam renovering för att bevara hantverket och traditionen som funnits på platsen sedan slutet på 1800-talet.

År 2001 invigdes ett helt nytt vineri med modern utrustning och en teknik som låter vinmakaren ha full kontroll över hela produktionskedjan. Med den nya tekniken, traditionellt hantverk och kunnande har de satt målsättningen högt om att bli den bästa producenten inom AOP Côtes de Bourg.