Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Quinta do Vesuvio

Quinta do Vesuvio

Quinta do Vesuvio ägs av Symington Family Estates, en portvinsfamilj som är djupt rotad och etablerad i Dourodalen. Familjen Symington som ursprungligen har skotsk, engelsk och portugisisk härkomst har skapat världsledande viner i Douro-dalen i fem generationer. Druvorna till deras stilla röda viner och vita viner kommer från vingården Quinta do Vesuvio och går under varumärket Altano. Druvorna till de stilla vinerna odlas i samma vingårdar som till de bästa portvinerna.

Stilla viner från Quinta do Vesuvio
Nyhet
Hållbar
Symington family estateAltano Reserva Branco
139 Sek
Stilla viner från Quinta do Vesuvio

Server Render

Hantverket
Genom åren har de även varit en av pionjärerna bakom utveckling av bordsviner i Dourodalen. I det arbetet har de utvecklat sina produkter och samarbetat med några av de mest berömda familjerna i Bordeaux. Druvorna till deras stilla viner går under varumärket Altano viner och odlas i samma vingårdar med inhemska druvor som till de bästa portvinerna.

Altano Reserva Tinto lanserades 1999 och produceras enbart med druvor från familjens egna 26 Quinats. Druvorna för Altano Reserva Branco odlas på specifika vingårdar som ägs privat av familjemedlemmar eller av utvalda jordbrukare med vingårdar i området som försörjt sig på druvodling i årtionden.

Ursprungstypiska viner
Varje år utmanas de sig själva att odla druvor och producera viner som bäst återspeglar ursprunget med det specifika årets förhållanden och egenskaper. Eftersom Symington Family Estates äger 26 quinats i regionens bästa lägen har de en unik nivå av kontroll och kan göra urval i de olika vingårdslägena, vilket ger en exceptionell kvalitetsgaranti. Alla Symingtons vingårdar odlas helt ekologiskt och man arbetar medvetet för att skydda och främja den biologiska mångfalden i såväl vingården som i hela produktionskedjan.

Idag finns Altano viner spridda över världen där de fått stort erkännande för sin kvalitet och finess.