Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Mercer Wine Estates

Mercer Wine Estates & Mercer Bros.

Familjen Mercer kom till Horse Heaven Hills i Washington State 1972 och lade då grunden för att odla Cabernet Sauvignon och producera röda viner av hög klass och internationell kvalitet. Genom åren har de utmanats och lärt sig att odla i den torra klimatet som är speciellt lämpat för druvor med lite tjockare skal. Resultatet blir eleganta viner med tydlig tanninstruktur och karaktär av mogen frukt. Idag produceras framförallt läckra viner på Cabernet Sauvignon och blends på blå druvor.

Historia och tradition

Det var egentligen familjens farfarsfar Willis Mercer som bosatte sig i Horse Heaven Hills 1886. Samma plats utgör numera huvudsätet för vinhuset och här lever Willis ande vidare än idag. Vingårdarna är de som Willis en gång la grunden för och som nu förvaltas av nästa generation, fortfarande med samma ambition - "druvor av högsta kvalitet och viner i världsklass."

Vingårdarna med Cabernet Sauvignon ligger på några av de mest robusta jordbruksmarkerna i Washington. Här finns flera olika typer av sandig jord och raviner som ger varierande microklimat i vingården. Dessutom sveper vinden genom vingården och torkar upp vilket förstärker möjligheten för druvorna att mogna till sin fulla potential.

Mercer Bros.
Full gas från start. Soldränkt & moget!
Nyhet
Hållbar
Mercer Wine EstatesMercer Brothers Cabernet Sauvignon
149 Sek

Hållbarhet & balans i vingårdarna

Det toppmoderna vineriet erbjuder temperaturkontrollerade kärl för jäsning och utrymme för effektiv vinproduktion. Genom smart utnyttjad yta i vinkällaren arbetar man efter flera olika program för fatlagring. Vinmakarna har full kontroll på hela processen och skapar varje år viner som man stolt delar med sig av.

Mercer Bros brukar sin mark efter devisen ”jordbruk med balans”. Varje beslut som fattas; varje dag på året, med avseende på jordbruksmetoder innehåller balans. Det finns alltid möjlighet att lägga till för mycket eller ge för lite för att producera druvor av högsta kvalitet. Att balansera hanteringen av vinstockarna med ekosystemet som den trivs i från år till år väger alltid tungt och varje beslut som tas påverkar odlingarna och ekosystemets långsiktiga hälsa.

Genom fortsatt förvaltning av hållbara jordbruksmetoder och ansvarsfull markförvaltning kommer Mercer Bros att fortsätta att vara en av de bästa odlarna i Stillahavsområdet.

Mer vinspiration

Server Render