Mycket druvtypisk doft av körsbär, nypon, rosor, te och kryddor. Medelfylligt med eleganta tanniner och en frisk avslutning.
Hos Michele Chiarlo arbetar man kvalitetsmedvetet för att ge druvorna den optimala mognaden. En del i det arbetet är att man klipper bort druvklasar som inte håller måttet, för att ge mer växtkraft till resterande druvor så de kan uppnå perfekt mognad och bästa kvalitet. Druvorna skördas för hand och jäsningen sker på ståltank där vinet macererat med skalen i 10 dagar. Vinet lagras sedan i 12 månader på ekfat, ståltank och slutligen i flaska.
Ett bra matvin till klassiska norditalienska rätter som grytor och ragù, pastarätter eller lagrade hårdostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har vinhuset successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar belägna mellan Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili. Familjeföretaget Michele Chiarlo har tagit positionen som en av de tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte och producerar idag toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.
Hållbarhet
Vinhuset arbetar integrerat med hållbarhet och omtanke om miljön i vingården genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön. Michele Chiarlo var en av de första vinproducenterna i Italien att certifieras enligt VIVA.
Mycket druvtypisk doft av körsbär, nypon, rosor, te och kryddor. Medelfylligt med eleganta tanniner och en frisk avslutning.
Hos Michele Chiarlo arbetar man kvalitetsmedvetet för att ge druvorna den optimala mognaden. En del i det arbetet är att man klipper bort druvklasar som inte håller måttet, för att ge mer växtkraft till resterande druvor så de kan uppnå perfekt mognad och bästa kvalitet. Druvorna skördas för hand och jäsningen sker på ståltank där vinet macererat med skalen i 10 dagar. Vinet lagras sedan i 12 månader på ekfat, ståltank och slutligen i flaska.
Ett bra matvin till klassiska norditalienska rätter som grytor och ragù, pastarätter eller lagrade hårdostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Ett av Italiens första vinhus som VIVA-certifierades
Om producenten
År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har vinhuset successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar belägna mellan Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili. Familjeföretaget Michele Chiarlo har tagit positionen som en av de tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte och producerar idag toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.
Hållbarhet
Vinhuset arbetar integrerat med hållbarhet och omtanke om miljön i vingården genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön. Michele Chiarlo var en av de första vinproducenterna i Italien att certifieras enligt VIVA.
Körsbär och vitalitet i bra Langhe-style.