Mörkt blåröd med granatfärgad kant. Karaktären är ung, fruktig och har toner av moreller, mörka hallon, svarta bär, lakrits, örter och violer.
Druvorna handskördas i Barbaresco och Treiso och får efter jäsningen ligga 18 månader på stora ekliggare. Efter buteljeringen lagras viner 6 månader innan det släpps till försäljning.
Hos Michele Chiarlo serveras vinet till vinkokt vildsvin med enbär och karljohanssvamp. Det passar även utmärkt till alla typer av kött, svamp och hårda ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har vinhuset successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar belägna mellan Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili. Familjeföretaget Michele Chiarlo har tagit positionen som en av de tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte och producerar idag toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.
Hållbarhet
Vinhuset arbetar integrerat med hållbarhet och omtanke om miljön i vingården genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön. Michele Chiarlo var en av de första vinproducenterna i Italien att certifieras enligt VIVA.
Mörkt blåröd med granatfärgad kant. Karaktären är ung, fruktig och har toner av moreller, mörka hallon, svarta bär, lakrits, örter och violer.
Druvorna handskördas i Barbaresco och Treiso och får efter jäsningen ligga 18 månader på stora ekliggare. Efter buteljeringen lagras viner 6 månader innan det släpps till försäljning.
Hos Michele Chiarlo serveras vinet till vinkokt vildsvin med enbär och karljohanssvamp. Det passar även utmärkt till alla typer av kött, svamp och hårda ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Ett av Italiens första vinhus som VIVA-certifierades
Om producenten
År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har vinhuset successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar belägna mellan Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili. Familjeföretaget Michele Chiarlo har tagit positionen som en av de tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte och producerar idag toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.
Hållbarhet
Vinhuset arbetar integrerat med hållbarhet och omtanke om miljön i vingården genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön. Michele Chiarlo var en av de första vinproducenterna i Italien att certifieras enligt VIVA.