Mörk körsbärsröd färg. Fin doft av moreller, örter, violer och tryffel och en liten ton av mint. Smaken är rund, fruktig och generös med avrundade tanniner och en lång fin eftersmak.
Nebbiolo-druvorna kommer från Michele Chiralos vingårdar i Piemonte. Under växtsäsong bevaras vissa klasar och andra klipps bort. Det är ett kvalitetstecken för att ge mer kraft och koncentration till de druvor som växer kvar på vinstocken. Tortoniano odlas på jordar som är rika på magnesium. Druvorna handskördas och vinet jäser och vilar på stora ekliggare i två år, helt traditionsenligt. Det får sedan vila ett år på flaska innan det släpps till försäljning.
En fantastiskt vin till stekar, vilt och hårda ostar, men det fungerar också utmärkt till rostade rotsaker och smakrika såser.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har vinhuset successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar belägna mellan Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili. Familjeföretaget Michele Chiarlo har tagit positionen som en av de tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte och producerar idag toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.
Hållbarhet
Vinhuset arbetar integrerat med hållbarhet och omtanke om miljön i vingården genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön. Michele Chiarlo var en av de första vinproducenterna i Italien att certifieras enligt VIVA.
Mörk körsbärsröd färg. Fin doft av moreller, örter, violer och tryffel och en liten ton av mint. Smaken är rund, fruktig och generös med avrundade tanniner och en lång fin eftersmak.
Nebbiolo-druvorna kommer från Michele Chiralos vingårdar i Piemonte. Under växtsäsong bevaras vissa klasar och andra klipps bort. Det är ett kvalitetstecken för att ge mer kraft och koncentration till de druvor som växer kvar på vinstocken. Tortoniano odlas på jordar som är rika på magnesium. Druvorna handskördas och vinet jäser och vilar på stora ekliggare i två år, helt traditionsenligt. Det får sedan vila ett år på flaska innan det släpps till försäljning.
En fantastiskt vin till stekar, vilt och hårda ostar, men det fungerar också utmärkt till rostade rotsaker och smakrika såser.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Ett av Italiens första vinhus som VIVA-certifierades
Om producenten
År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har vinhuset successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar belägna mellan Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili. Familjeföretaget Michele Chiarlo har tagit positionen som en av de tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte och producerar idag toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.
Hållbarhet
Vinhuset arbetar integrerat med hållbarhet och omtanke om miljön i vingården genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön. Michele Chiarlo var en av de första vinproducenterna i Italien att certifieras enligt VIVA.