Klart ljusgul färg. Med doft av gröna äpplen, mandel och en touch anis. Smaken är rund och fruktig med en fin syra.
Servera som aperitif eller till fisk och lättare sallader.
Serveringstemperatur: 8-10 grader.
Om producenten
Lungarotti grundades i början av 1960-talet av Giorgio Lungarotti. Som de flesta andra bönder hade han ett blandjordbruk, men valde att satsa på vin och att buteljera sitt eget vin. Familjeföretaget har varit en av de mest drivande för tillverkningen av kvalitetsvin i Umbrien med legendariska viner som Rubesco och Vigna Monticchio.
Hållbarhet
Vinhuset Lungarotti har alltid arbetat hållbart och med stor omsorg för marken de brukar, både i vingårdarna och i vineriet. Redan 2018 VIVA-certifierades Torgiano Estate som en av de första i Italien. VIVA är en viktig certifiering för att visa på det hållbarhetsarbete som görs med respekt för miljön.
Klart ljusgul färg. Med doft av gröna äpplen, mandel och en touch anis. Smaken är rund och fruktig med en fin syra.
Servera som aperitif eller till fisk och lättare sallader.
Serveringstemperatur: 8-10 grader.
Server Render
Familjen bakom vinhuset Lungarotti.
Om producenten
Lungarotti grundades i början av 1960-talet av Giorgio Lungarotti. Som de flesta andra bönder hade han ett blandjordbruk, men valde att satsa på vin och att buteljera sitt eget vin. Familjeföretaget har varit en av de mest drivande för tillverkningen av kvalitetsvin i Umbrien med legendariska viner som Rubesco och Vigna Monticchio.
Hållbarhet
Vinhuset Lungarotti har alltid arbetat hållbart och med stor omsorg för marken de brukar, både i vingårdarna och i vineriet. Redan 2018 VIVA-certifierades Torgiano Estate som en av de första i Italien. VIVA är en viktig certifiering för att visa på det hållbarhetsarbete som görs med respekt för miljön.