Friskt och fruktigt med toner av vita blommor, mogen melon, citrus och blodgrapefrukt.
Druvorna kommer från Cakebreads egna odlingar i Calistoga, Rutherford, Suscol Spring och Carneros i Napa Valley. Vinet har jäst på ståltank följt av 5 månader i naturella franska ekfat.
Servera till grillade skaldjur, asiatisk mat med lite hetta samt flertalet kycklingrätter.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Om producenten
1972 köpte Jack och Dolores Cakebread The Surchiviant Ranch in Rutherford. Då började även Jack och Dolores sin vinutbildning vid UC Davis där de hade lärare som Louis Martini och Robert Mondavi. Snart planterade de sina första vinstockar. 1974 producerade de sitt första vin, en Chardonnay och året därpå lanserade deras första Cabernet Sauvignon. Vinmakare är Stephanie Jacob.
Hållbarhet
Cakebread Winery är både Green-Certified Winery och Bee Friendly-certified. Det innebär att man arbetar hållbart och är ekologiskt certifierade för såväl odlingar som produktionen.
Friskt och fruktigt med toner av vita blommor, mogen melon, citrus och blodgrapefrukt.
Druvorna kommer från Cakebreads egna odlingar i Calistoga, Rutherford, Suscol Spring och Carneros i Napa Valley. Vinet har jäst på ståltank följt av 5 månader i naturella franska ekfat.
Servera till grillade skaldjur, asiatisk mat med lite hetta samt flertalet kycklingrätter.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Server Render
Green-certified & Bee friendly winery
Om producenten
1972 köpte Jack och Dolores Cakebread The Surchiviant Ranch in Rutherford. Då började även Jack och Dolores sin vinutbildning vid UC Davis där de hade lärare som Louis Martini och Robert Mondavi. Snart planterade de sina första vinstockar. 1974 producerade de sitt första vin, en Chardonnay och året därpå lanserade deras första Cabernet Sauvignon. Vinmakare är Stephanie Jacob.
Hållbarhet
Cakebread Winery är både Green-Certified Winery och Bee Friendly-certified. Det innebär att man arbetar hållbart och är ekologiskt certifierade för såväl odlingar som produktionen.