Runt och medelfylligt rött vin med doft av mörka plommon, svarta vinbär och lätt kryddighet. Smaken är mjuk med toner av vanilj och lätt rostad fatton. Lång eftersmak och ett vin som är utmärkt att dricka nu men även kan lagras i ett par år.
De noggrant utvalda druvorna lakas ur i sval temperatur i 5 dagar innan jäsningen äger rum i temperaturkontrollerade rostfria tankar. Detta gör man för att bevara den rena fruktkaraktären. Varje del av vingården vinifieras separat och druvskalen får en lång och varsam extraktion under 36 dagar. Efter jäsningen lagras vinet i hälften nya, hälften 1-åriga franska fat i 20 månader innan buteljering. Vinet lagras på flaska i vinkällaren i ytterligare 24 månader innan de är redo för försäljning.
Servera till smakrika och eleganta rätter på rådjur, lamm eller entrêcote.
Om producenten
Château Puybarbe ligger på den högsta höjden i Côtes de Bourg, 35 km nordost om staden Bordeaux i västra Frankrike. Här blickar vinodlingarna på den högra flodbanken ut över floderna Garonne och Dordogne. Området Côtes de Bourg består främst av mindre familjevinerier och här odlas i huvudsak druvan Merlot som ger röda viner som är Merlot-dominerande.
Hållbarhet
År 2001 invigdes ett helt nytt vineri med modern utrustning och en teknik som låter vinmakaren ha full kontroll över hela produktionskedjan. Med den nya tekniken, traditionellt hantverk och kunnande har de satt målsättningen högt om att bli den bästa producenten inom AOP Côtes de Bourg.
Runt och medelfylligt rött vin med doft av mörka plommon, svarta vinbär och lätt kryddighet. Smaken är mjuk med toner av vanilj och lätt rostad fatton. Lång eftersmak och ett vin som är utmärkt att dricka nu men även kan lagras i ett par år.
De noggrant utvalda druvorna lakas ur i sval temperatur i 5 dagar innan jäsningen äger rum i temperaturkontrollerade rostfria tankar. Detta gör man för att bevara den rena fruktkaraktären. Varje del av vingården vinifieras separat och druvskalen får en lång och varsam extraktion under 36 dagar. Efter jäsningen lagras vinet i hälften nya, hälften 1-åriga franska fat i 20 månader innan buteljering. Vinet lagras på flaska i vinkällaren i ytterligare 24 månader innan de är redo för försäljning.
Servera till smakrika och eleganta rätter på rådjur, lamm eller entrêcote.
Server Render
Om producenten
Château Puybarbe ligger på den högsta höjden i Côtes de Bourg, 35 km nordost om staden Bordeaux i västra Frankrike. Här blickar vinodlingarna på den högra flodbanken ut över floderna Garonne och Dordogne. Området Côtes de Bourg består främst av mindre familjevinerier och här odlas i huvudsak druvan Merlot som ger röda viner som är Merlot-dominerande.
Hållbarhet
År 2001 invigdes ett helt nytt vineri med modern utrustning och en teknik som låter vinmakaren ha full kontroll över hela produktionskedjan. Med den nya tekniken, traditionellt hantverk och kunnande har de satt målsättningen högt om att bli den bästa producenten inom AOP Côtes de Bourg.
Mycket bra bordeaux för pengen. Elegant och finessrik och samtidigt stram och tät. God nu, helst med lite luft.