Balanserat och elegant med toner av röda bär, färska örter och mogna plommon. Silkiga tanniner och en fin eftersmak.
Jordmånen i vingårdarna består av granit, sand och lera. Klimatet är varierande med soliga dagar som tampas med både inlandsklimat och medelhavsinfluencer. Druvorna skördas manuellt och sorteras både i vingården och på vineriet. Hälften av druvorna avstjälkas och resterande hela klasar ligger med vid den första jäsningen under 12 dagar. Därefter lagras vinet på cementtankar 8 månader.
Servera till grillat ljust kött med en krispig trädgårdssallad som innehåller semibakade tomater och ugnsbakade potatisar, riven parmesanost och rostade pinjenötter.
Serveringtemperatur: 13-15° C.
Balanserat och elegant med toner av röda bär, färska örter och mogna plommon. Silkiga tanniner och en fin eftersmak.
Jordmånen i vingårdarna består av granit, sand och lera. Klimatet är varierande med soliga dagar som tampas med både inlandsklimat och medelhavsinfluencer. Druvorna skördas manuellt och sorteras både i vingården och på vineriet. Hälften av druvorna avstjälkas och resterande hela klasar ligger med vid den första jäsningen under 12 dagar. Därefter lagras vinet på cementtankar 8 månader.
Servera till grillat ljust kött med en krispig trädgårdssallad som innehåller semibakade tomater och ugnsbakade potatisar, riven parmesanost och rostade pinjenötter.
Serveringtemperatur: 13-15° C.
Server Render
Om producenten
François Descombe var borgmästare i den lilla byn i Beaujolais när han la grunden till vinhuset i sitt namn. Nu, 100 år senare är det den 5:e generationen som står vid rodret genom Marine, Kevin och François Descombe. Ett ungt och dynamiskt gäng med fokus på hållbarhet och klimatfrågor på de tre vingårdarna i Chablis, Beaujolais och Rhônedalen.
Alla druvor kommer från egna odlingar och genom de egna vinerierna har de full kontroll över hela produktionskedjan.