Balanserat, elegant och krispigt med toner av vita blommor, gröna äpplen, päron, citrus och mineralitet i den mjuka eftersmaken.
Från steniga vingårdar med kimmeridgelera och kontinentalt klimat med varma somrar. Manuell skörd och noggrann sortering. Druvorna pressas försiktigt med en pneumaticpress och får sedan vila under temperaturkontroll i 24-48 timmar. Jäsningen sker på rostfria ståltankar med fortsatt kontrollerad temperatur varefter vinet lagras på sin jästfällning i 15-18 månader.
Servera till skaldjur, ostron och fräscha fiskrätter. Eller till en bit getost.
Serveringstemperatur: 11-13° C.
Balanserat, elegant och krispigt med toner av vita blommor, gröna äpplen, päron, citrus och mineralitet i den mjuka eftersmaken.
Från steniga vingårdar med kimmeridgelera och kontinentalt klimat med varma somrar. Manuell skörd och noggrann sortering. Druvorna pressas försiktigt med en pneumaticpress och får sedan vila under temperaturkontroll i 24-48 timmar. Jäsningen sker på rostfria ståltankar med fortsatt kontrollerad temperatur varefter vinet lagras på sin jästfällning i 15-18 månader.
Servera till skaldjur, ostron och fräscha fiskrätter. Eller till en bit getost.
Serveringstemperatur: 11-13° C.
Server Render
Om producenten
François Descombe var borgmästare i den lilla byn i Beaujolais när han la grunden till vinhuset i sitt namn. Nu, 100 år senare är det den 5:e generationen som står vid rodret genom Marine, Kevin och François Descombe. Ett ungt och dynamiskt gäng med fokus på hållbarhet och klimatfrågor på de tre vingårdarna i Chablis, Beaujolais och Rhônedalen.
Alla druvor kommer från egna odlingar och genom de egna vinerierna har de full kontroll över hela produktionskedjan.