Färgen är ljust rosa och doften bjuder på en bukett av jasmin och rosor med fruktiga toner av persika följt av en balanserad mineralitet och ett elegant avslut.
Vinet består av de sicilianska druvorna Nerello Mascalese och Nocera. Efter skörd och ett varsamt arbete i vineriet har det lagrats två månader i ståltank följt av tre månader på flaska. Namnet ROSA är valt efter vinets färg och personlighet. Genom designen på etiketten lyfter Dolce & Gabbana fram tidlösa element från den sicilianska kulturen som en hyllning till det lokala hantverket.
Servera som aperitif, till sashimi och sushi, vegetariska rätter eller en elegant rätt med ljust kött.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Om producenten
Vinhuset Donnafugata och modehuset Dolce & Gabbana har båda sitt ursprung på Sicilien. Sedan en tid tillbaka har de inlett ett kreativt samarbete med ambitionen att sprida kunskapen och känslan för hantverket på Sicilien världen över. De båda företagen delar passionen för kulturen, hantverket och detaljrikedomen när de hämtar inspiration från Siciliens färger, dofter, smaker, musik och atmosfär. I deras möte kom idéen om att producera ett vin i begränsad volym med en tydlig koppling till ursprunget fram. Donnafugata står för vinhantverket i världsklass som här förenas med Dolce & Gabbanas kreativa uttryck inom mode och livsstil. Resultatet är viner med ursprungstypisk karaktär och kreativt utformade etiketter i syfte att sprida öns rika kulturliv och hantverk över världen och till kommande generationer.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.
Färgen är ljust rosa och doften bjuder på en bukett av jasmin och rosor med fruktiga toner av persika följt av en balanserad mineralitet och ett elegant avslut.
Vinet består av de sicilianska druvorna Nerello Mascalese och Nocera. Efter skörd och ett varsamt arbete i vineriet har det lagrats två månader i ståltank följt av tre månader på flaska. Namnet ROSA är valt efter vinets färg och personlighet. Genom designen på etiketten lyfter Dolce & Gabbana fram tidlösa element från den sicilianska kulturen som en hyllning till det lokala hantverket.
Servera som aperitif, till sashimi och sushi, vegetariska rätter eller en elegant rätt med ljust kött.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Server Render
Vinhantverk på Sicilien.
Om producenten
Vinhuset Donnafugata och modehuset Dolce & Gabbana har båda sitt ursprung på Sicilien. Sedan en tid tillbaka har de inlett ett kreativt samarbete med ambitionen att sprida kunskapen och känslan för hantverket på Sicilien världen över. De båda företagen delar passionen för kulturen, hantverket och detaljrikedomen när de hämtar inspiration från Siciliens färger, dofter, smaker, musik och atmosfär. I deras möte kom idéen om att producera ett vin i begränsad volym med en tydlig koppling till ursprunget fram. Donnafugata står för vinhantverket i världsklass som här förenas med Dolce & Gabbanas kreativa uttryck inom mode och livsstil. Resultatet är viner med ursprungstypisk karaktär och kreativt utformade etiketter i syfte att sprida öns rika kulturliv och hantverk över världen och till kommande generationer.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.