Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du slutför din beställning till närmaste butik eller för hemleverans.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
champagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Frogs Leap Zinfandel
279 Sek
Ekologisk
Hållbar
Biodynamisk
Shoppen / Rött vin / Frogs Leap Zinfandel
“Härliga aromer av jordgubbsmarmelad, en gnutta krydda och fräscha sommarbär.”

Frogs Leap Zinfandel

Rött vin från USA, Kalifornien • 750 ml • Art.nr. 7960901 • Alkoholhalt 14% • Sockerhalt 0,7 g/l
279 SekInk. moms
Passar till
Nöt
Lamm
Vilt
LandUSA
DruvorZinfandel
RegionKalifornien
Årgång2017
SortimentBeställningssortiment
Pris
279 SekInk. moms
Producent
Frogs Leap Winery
Art.nr.
7960901
Druvor
Zinfandel
Land
USA
Region
Kalifornien
Årgång
2017
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
0,7 g/l
Sortiment
Beställningssortiment
Karaktär

Härliga aromer av jordgubbsmarmelad, en gnutta krydda och fräscha sommarbär. Det är så vinmakaren John Williams själv beskriver sin Zinfandel. Så långt bort du kan komma från trendiga monster-Zinfandel där alkohol, överdriven smak och överdrivna priser dominerar. Istället söker han sig till stilen man fann på 40-och 50-talet som ofta bestod av så kallade field blends där Zinfandeln växte tillsammans med Petite Sirah, Carignaneoch ibland Napa Gamay. Druvorna plockas när de mogna och inte när de har blivit till russin för att få fram druvans unika färg, aromer och den jordiga komplexiteten. De andra druvorna hjälper till att framhäva Zinfandeln unika smak.

Om vinet

Druvorna växer hos John Williams på Frog's Leap i Napa Valley i en så kallad "dry farmed vineyards". Dvs vingårdar som aldrig bevattnas, vilket annars är ofta förekommande i Napa Valley. Hälften av vinet har lagrats på amerikanska ekfat och hälften på fyrkantiga betongkar i 13 månader

Passar till

Fantastiskt att dricka ungt till en klassisk högrevsburgare eller en amerikansk chili. Men vinet har också extremt bra lagringspotential och utvecklar fina mognadstoner i minst 20 år.

“Härliga aromer av jordgubbsmarmelad, en gnutta krydda och fräscha sommarbär.”

Om producenten
Frog’s Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin är väldigt enkel –att göra så naturliga viner man kan utan att kompromissa på kvaliteten. Alla vingårdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.

Hållbarhet
Frog’s Leap certifierades ekologiskt 1988 och är en pionjär inom hållbarhet i Napa. I stället för besprutning använder man sig av växelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strävar efter biologisk mångfald och att jorden mår bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer från solceller.

Karaktär

Härliga aromer av jordgubbsmarmelad, en gnutta krydda och fräscha sommarbär. Det är så vinmakaren John Williams själv beskriver sin Zinfandel. Så långt bort du kan komma från trendiga monster-Zinfandel där alkohol, överdriven smak och överdrivna priser dominerar. Istället söker han sig till stilen man fann på 40-och 50-talet som ofta bestod av så kallade field blends där Zinfandeln växte tillsammans med Petite Sirah, Carignaneoch ibland Napa Gamay. Druvorna plockas när de mogna och inte när de har blivit till russin för att få fram druvans unika färg, aromer och den jordiga komplexiteten. De andra druvorna hjälper till att framhäva Zinfandeln unika smak.

Om vinet

Druvorna växer hos John Williams på Frog's Leap i Napa Valley i en så kallad "dry farmed vineyards". Dvs vingårdar som aldrig bevattnas, vilket annars är ofta förekommande i Napa Valley. Hälften av vinet har lagrats på amerikanska ekfat och hälften på fyrkantiga betongkar i 13 månader

Fyllighet
Syra
Strävhet
Se filmen - Så går det till när du handlar vin hos oss
Upptäck viner & spara dina favoriter som du beställer på Systembolaget.

Passar till

Fantastiskt att dricka ungt till en klassisk högrevsburgare eller en amerikansk chili. Men vinet har också extremt bra lagringspotential och utvecklar fina mognadstoner i minst 20 år.

Nöt
Lamm
Vilt
Grillat

Server Render

Server Render

Om producenten
Frog’s Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin är väldigt enkel –att göra så naturliga viner man kan utan att kompromissa på kvaliteten. Alla vingårdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.

Hållbarhet
Frog’s Leap certifierades ekologiskt 1988 och är en pionjär inom hållbarhet i Napa. I stället för besprutning använder man sig av växelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strävar efter biologisk mångfald och att jorden mår bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer från solceller.