Ung, fin och mycket frisk doft med toner av citronskal, gröna äpplen, blommighet och en diskret mineralitet. Bra struktur och en mycket elegant friskhet.
Druvorna kommer från Michele Chiarlos vingård Rovereto, en av få Cru-vingårdar i Gavi. Skörden hålls medvetet nere för att ge druvorna mer koncentration. Efter skörd får vinet jäsa och vila på sin jästfällning i fyra månader. Därefter fyra månader utan fällning innan det buteljeras.
Servera till skaldjurspasta, fräscha sallader, asiatisk mat, kyckling, vällagade fiskrätter, vegetariskt och vitmögelostar.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Om producenten
År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har vinhuset successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar belägna mellan Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili. Familjeföretaget Michele Chiarlo har tagit positionen som en av de tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte och producerar idag toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.
Hållbarhet
Vinhuset arbetar integrerat med hållbarhet och omtanke om miljön i vingården genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön. Michele Chiarlo var en av de första vinproducenterna i Italien att certifieras enligt VIVA.
Ung, fin och mycket frisk doft med toner av citronskal, gröna äpplen, blommighet och en diskret mineralitet. Bra struktur och en mycket elegant friskhet.
Druvorna kommer från Michele Chiarlos vingård Rovereto, en av få Cru-vingårdar i Gavi. Skörden hålls medvetet nere för att ge druvorna mer koncentration. Efter skörd får vinet jäsa och vila på sin jästfällning i fyra månader. Därefter fyra månader utan fällning innan det buteljeras.
Servera till skaldjurspasta, fräscha sallader, asiatisk mat, kyckling, vällagade fiskrätter, vegetariskt och vitmögelostar.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Server Render
Ett av Italiens första vinhus som VIVA-certifierades
Om producenten
År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har vinhuset successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar belägna mellan Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili. Familjeföretaget Michele Chiarlo har tagit positionen som en av de tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte och producerar idag toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.
Hållbarhet
Vinhuset arbetar integrerat med hållbarhet och omtanke om miljön i vingården genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön. Michele Chiarlo var en av de första vinproducenterna i Italien att certifieras enligt VIVA.