Fylligt och smakrikt med karaktär av mörk frukt, björnbär, svarta vinbär, plommon, grön paprika, eukalyptus och vanilj. Tonerna från ekfaten tillsammans med balanserade tanniner och hög syra ger vinet en fyllig kropp med lång finish.
Druvorna kommer från vinhusets egna utvalda vingårdar i Atalanti-dalen, centrala Grekland. Vinet genomgår en klassisk vinifiering under temperaturkontroll följt av 12 månaders lagring på en blandning av nya och begagnade franska ekfat.
Servera till smakrika och rustika rätter, grillat eller söndagssteken. Även gott till vegetariska rätter med lite kraftfullare smaker.
Serveringstemperatur: 15-18° C.
Om producenten
Hatzimichalis Estate är en familjeägd producent som drivs av grundaren Dimitri och hans son Leonidas. Dimitri köpte sina första 9 hektar i Atalanti Valley 1973, i dag har de 220 hektar som de sköter med ledorden ”tradition, innovation och familj”. De odlar vin av högsta kvalitet på internationella och inhemska druvsorter och använder sig av både traditionella metoder och modern teknik. Med stor respekt för naturen och mänskligheten skapar de viner som återspeglar sin unika ”terroir” och de specifika druvsorterna.
Hållbarhet
Familjen arbetar medvetet med hållbarhet i alla delar av verksamheten och i vineriet. Ett exempel är de egna vattenreservoarerna för bevattning. De använder enbart stjälkar och druvrester från pressen till ”gröngödsel” som naturlig gödning i vingårdarna.
Fylligt och smakrikt med karaktär av mörk frukt, björnbär, svarta vinbär, plommon, grön paprika, eukalyptus och vanilj. Tonerna från ekfaten tillsammans med balanserade tanniner och hög syra ger vinet en fyllig kropp med lång finish.
Druvorna kommer från vinhusets egna utvalda vingårdar i Atalanti-dalen, centrala Grekland. Vinet genomgår en klassisk vinifiering under temperaturkontroll följt av 12 månaders lagring på en blandning av nya och begagnade franska ekfat.
Servera till smakrika och rustika rätter, grillat eller söndagssteken. Även gott till vegetariska rätter med lite kraftfullare smaker.
Serveringstemperatur: 15-18° C.
Server Render
"Tradition, innovation & familj."
Om producenten
Hatzimichalis Estate är en familjeägd producent som drivs av grundaren Dimitri och hans son Leonidas. Dimitri köpte sina första 9 hektar i Atalanti Valley 1973, i dag har de 220 hektar som de sköter med ledorden ”tradition, innovation och familj”. De odlar vin av högsta kvalitet på internationella och inhemska druvsorter och använder sig av både traditionella metoder och modern teknik. Med stor respekt för naturen och mänskligheten skapar de viner som återspeglar sin unika ”terroir” och de specifika druvsorterna.
Hållbarhet
Familjen arbetar medvetet med hållbarhet i alla delar av verksamheten och i vineriet. Ett exempel är de egna vattenreservoarerna för bevattning. De använder enbart stjälkar och druvrester från pressen till ”gröngödsel” som naturlig gödning i vingårdarna.