Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Hatzimichalis Cabernet Sauvignon
175 Sek
Nyhet
Hållbar
Våra viner / Rött vin / Hatzimichalis Cabernet Sauvignon
“Fylligt och smakrikt med lång eftersmak.”

Hatzimichalis Cabernet Sauvignon

Rött vin från Grekland, Atalanti Valley • 750 ml • Art.nr. X5478091101 • Alkoholhalt 14.5% • Sockerhalt 1,4 g/l
175 SekInk. moms

Vinet ingår i vårt restaurangsortiment. Kontakta order@wardwines.se eller din säljare för mer info.

Passar till
Lamm
Nöt
Grillat
DruvorCabernet Sauvignon
RegionAtalanti Valley
Årgång2017
SortimentRestaurang
Producent
Hatzimichalis Estate
Art.nr.
X5478091101
Druvor
Cabernet Sauvignon
Land
Grekland
Region
Atalanti Valley
Årgång
2017
Alkoholhalt
14.5%
Sockerhalt
1,4 g/l
Karaktär

Fylligt och smakrikt med karaktär av mörk frukt, björnbär, svarta vinbär, plommon, grön paprika, eukalyptus och vanilj. Tonerna från ekfaten tillsammans med balanserade tanniner och hög syra ger vinet en fyllig kropp med lång finish.

Om vinet

Druvorna kommer från vinhusets egna utvalda vingårdar i Atalanti-dalen, centrala Grekland. Vinet genomgår en klassisk vinifiering under temperaturkontroll följt av 12 månaders lagring på en blandning av nya och begagnade franska ekfat.

Passar till

Servera till smakrika och rustika rätter, grillat eller söndagssteken. Även gott till vegetariska rätter med lite kraftfullare smaker.
Serveringstemperatur: 15-18° C.

“Fylligt och smakrikt med lång eftersmak.”
Hatzimichalis Estate

Om producenten
Hatzimichalis Estate är en familjeägd producent som drivs av grundaren Dimitri och hans son Leonidas. Dimitri köpte sina första 9 hektar i Atalanti Valley 1973, i dag har de 220 hektar som de sköter med ledorden ”tradition, innovation och familj”. De odlar vin av högsta kvalitet på internationella och inhemska druvsorter och använder sig av både traditionella metoder och modern teknik. Med stor respekt för naturen och mänskligheten skapar de viner som återspeglar sin unika ”terroir” och de specifika druvsorterna.

Hållbarhet
Familjen arbetar medvetet med hållbarhet i alla delar av verksamheten och i vineriet. Ett exempel är de egna vattenreservoarerna för bevattning. De använder enbart stjälkar och druvrester från pressen till ”gröngödsel” som naturlig gödning i vingårdarna.

Karaktär

Fylligt och smakrikt med karaktär av mörk frukt, björnbär, svarta vinbär, plommon, grön paprika, eukalyptus och vanilj. Tonerna från ekfaten tillsammans med balanserade tanniner och hög syra ger vinet en fyllig kropp med lång finish.

Om vinet

Druvorna kommer från vinhusets egna utvalda vingårdar i Atalanti-dalen, centrala Grekland. Vinet genomgår en klassisk vinifiering under temperaturkontroll följt av 12 månaders lagring på en blandning av nya och begagnade franska ekfat.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Servera till smakrika och rustika rätter, grillat eller söndagssteken. Även gott till vegetariska rätter med lite kraftfullare smaker.
Serveringstemperatur: 15-18° C.

Lamm
Nöt
Grillat
Vegetariskt
Vilt

Server Render

Hatzimichalis Estate

"Tradition, innovation & familj."

Hatzimichalis Estate

Om producenten
Hatzimichalis Estate är en familjeägd producent som drivs av grundaren Dimitri och hans son Leonidas. Dimitri köpte sina första 9 hektar i Atalanti Valley 1973, i dag har de 220 hektar som de sköter med ledorden ”tradition, innovation och familj”. De odlar vin av högsta kvalitet på internationella och inhemska druvsorter och använder sig av både traditionella metoder och modern teknik. Med stor respekt för naturen och mänskligheten skapar de viner som återspeglar sin unika ”terroir” och de specifika druvsorterna.

Hållbarhet
Familjen arbetar medvetet med hållbarhet i alla delar av verksamheten och i vineriet. Ett exempel är de egna vattenreservoarerna för bevattning. De använder enbart stjälkar och druvrester från pressen till ”gröngödsel” som naturlig gödning i vingårdarna.