Torrt, blommigt och fruktigt med friska toner av färsk persika och gröna äpplen. Uppfriskande syra och en lång fruktig eftersmak.
Druvorna kommer från familjen Lungarottis odlingar i Umbrien. Värmen och de torra sommarmånader bidrar till druvornas fulla mognad och tydliga karaktär inför skörden i augusti. Vinet är producerat på enbart frirunnen druvmust som har lagrats på sin jästfällning i rostfria ståltankar.
Servera som aperitif eller till allt från sushi till curryrätter. Fräscht och gott till sallader, friska pastarätter eller en krämig risotto med skaldjur och sparris.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Lungarotti grundades i början av 1960-talet av Giorgio Lungarotti. Som de flesta andra bönder hade han ett blandjordbruk, men valde att satsa på vin och att buteljera sitt eget vin. Familjeföretaget har varit en av de mest drivande för tillverkningen av kvalitetsvin i Umbrien med legendariska viner som Rubesco och Vigna Monticchio.
Hållbarhet
Vinhuset Lungarotti har alltid arbetat hållbart och med stor omsorg för marken de brukar, både i vingårdarna och i vineriet. Redan 2018 VIVA-certifierades Torgiano Estate som en av de första i Italien. VIVA är en viktig certifiering för att visa på det hållbarhetsarbete som görs med respekt för miljön.
Torrt, blommigt och fruktigt med friska toner av färsk persika och gröna äpplen. Uppfriskande syra och en lång fruktig eftersmak.
Druvorna kommer från familjen Lungarottis odlingar i Umbrien. Värmen och de torra sommarmånader bidrar till druvornas fulla mognad och tydliga karaktär inför skörden i augusti. Vinet är producerat på enbart frirunnen druvmust som har lagrats på sin jästfällning i rostfria ståltankar.
Servera som aperitif eller till allt från sushi till curryrätter. Fräscht och gott till sallader, friska pastarätter eller en krämig risotto med skaldjur och sparris.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Familjen bakom vinhuset Lungarotti.
Om producenten
Lungarotti grundades i början av 1960-talet av Giorgio Lungarotti. Som de flesta andra bönder hade han ett blandjordbruk, men valde att satsa på vin och att buteljera sitt eget vin. Familjeföretaget har varit en av de mest drivande för tillverkningen av kvalitetsvin i Umbrien med legendariska viner som Rubesco och Vigna Monticchio.
Hållbarhet
Vinhuset Lungarotti har alltid arbetat hållbart och med stor omsorg för marken de brukar, både i vingårdarna och i vineriet. Redan 2018 VIVA-certifierades Torgiano Estate som en av de första i Italien. VIVA är en viktig certifiering för att visa på det hållbarhetsarbete som görs med respekt för miljön.