Frisk och fräsch med druvtypiska och fruktiga aromer. Medelhög syra som bidrar till ett välbalanserat och matvänligt vin.
Vinet får lagras på sin jästfällning i rostfria ståltankar i cirka 6 månader och några månader extra i vinkällaren efter buteljering.
Servera till grönsaksrätter, skaldjur och ugnsbakad fisk i sås. Passar särskilt bra till havsabborre i mandelbechamel.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Frisk och fräsch med druvtypiska och fruktiga aromer. Medelhög syra som bidrar till ett välbalanserat och matvänligt vin.
Vinet får lagras på sin jästfällning i rostfria ståltankar i cirka 6 månader och några månader extra i vinkällaren efter buteljering.
Servera till grönsaksrätter, skaldjur och ugnsbakad fisk i sås. Passar särskilt bra till havsabborre i mandelbechamel.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
I den italienska regionen Friuli-Venezia Giulia ligger det kultförklarade vinhuset Jermann. Sedan 1881 har de producerat vin med visionen att aldrig kompromissa med kvaliteten. Vinmakare är Silvio Jermann, vars farfars far grundande vinhuset. Silvio har utnämnts till Italiens bästa vinmakare av vita viner och det är just de vita vinerna som de är kända för.
Sedan våren 2021 är familjen Antinori majoritetsägare av vinhuset.