Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, honung, mineral, vit choklad, päron och citrus.
Denna Sekt är producerad enligt den traditionella metoden, dvs med en andra jäsning på flaska. Druvorna till detta vin handplockas under svala morgontimmar och transporteras till vineriet för att pressas försiktigt genom naturlig tyngdkraft. Druvmusten jäser temperaturkontrollerat vid 15° C under 3 veckor, följt av jäsning på flaska i vinhusets svala vinkällare under ytterligare 18 månader.
Serveras som aperitif och sällskapsvin eller till vegetariska rätter, skaldjur, fisk och asiatiskt. Sötman i vinet balanseras av syran och ger ett uppskattat vin för många tillfällen.
Serveringstemperatur 10-12° C
Om producenten
Weingut Klumpp startades 1983 av Ulrich och Marietta Klumpp, som båda arbetat med vinodling under många år. Ansvaret för verksamheten har nu gått vidare till nästa generation och drivs av sönerna Andreas och Markus. Vingården består av 25 hektar uppdelat på 50 mindre vingårdar och är sedan 1996 ekologiskt certifierade.
Hållbarhet
Vingården är ekologiskt certifierad sedan 1996. Inte för att marknaden och kunder kräver det, utan för att det är familjens egen övertygelse.
Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, honung, mineral, vit choklad, päron och citrus.
Denna Sekt är producerad enligt den traditionella metoden, dvs med en andra jäsning på flaska. Druvorna till detta vin handplockas under svala morgontimmar och transporteras till vineriet för att pressas försiktigt genom naturlig tyngdkraft. Druvmusten jäser temperaturkontrollerat vid 15° C under 3 veckor, följt av jäsning på flaska i vinhusets svala vinkällare under ytterligare 18 månader.
Serveras som aperitif och sällskapsvin eller till vegetariska rätter, skaldjur, fisk och asiatiskt. Sötman i vinet balanseras av syran och ger ett uppskattat vin för många tillfällen.
Serveringstemperatur 10-12° C
Server Render
Om producenten
Weingut Klumpp startades 1983 av Ulrich och Marietta Klumpp, som båda arbetat med vinodling under många år. Ansvaret för verksamheten har nu gått vidare till nästa generation och drivs av sönerna Andreas och Markus. Vingården består av 25 hektar uppdelat på 50 mindre vingårdar och är sedan 1996 ekologiskt certifierade.
Hållbarhet
Vingården är ekologiskt certifierad sedan 1996. Inte för att marknaden och kunder kräver det, utan för att det är familjens egen övertygelse.
Server Render