Elegant och intensivt med riktiga toner av körsbär, kakao och kaffe. Vinet har en fin och fräsch struktur med en lång silkeslen finish.
Druvorna kommer från den 3 hektar stora vingården La Court som har ett syd/sydvästligt läge. Efter skörden som sker för hand pressas druvorna lätt och får jäsa tillsammans med skalen i 15 dagar i stora ekfat under temperaturkontroll på mellan 27°-30°C. Vinet lagras ett år där 50% sker på stora ekfat och 50% sker på mindre ekfat. Efter detta följer 18 månaders lagring på flaska i vinhusets svala vinkällare.
Om producenten
År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har vinhuset successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar belägna mellan Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili. Familjeföretaget Michele Chiarlo har tagit positionen som en av de tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte och producerar idag toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.
Hållbarhet
Vinhuset arbetar integrerat med hållbarhet och omtanke om miljön i vingården genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön. Michele Chiarlo var en av de första vinproducenterna i Italien att certifieras enligt VIVA.
Elegant och intensivt med riktiga toner av körsbär, kakao och kaffe. Vinet har en fin och fräsch struktur med en lång silkeslen finish.
Druvorna kommer från den 3 hektar stora vingården La Court som har ett syd/sydvästligt läge. Efter skörden som sker för hand pressas druvorna lätt och får jäsa tillsammans med skalen i 15 dagar i stora ekfat under temperaturkontroll på mellan 27°-30°C. Vinet lagras ett år där 50% sker på stora ekfat och 50% sker på mindre ekfat. Efter detta följer 18 månaders lagring på flaska i vinhusets svala vinkällare.
Ett av Italiens första vinhus som VIVA-certifierades
Om producenten
År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har vinhuset successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar belägna mellan Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili. Familjeföretaget Michele Chiarlo har tagit positionen som en av de tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte och producerar idag toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.
Hållbarhet
Vinhuset arbetar integrerat med hållbarhet och omtanke om miljön i vingården genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön. Michele Chiarlo var en av de första vinproducenterna i Italien att certifieras enligt VIVA.