Generöst vin med de klassiska Barbera-dragen; massor av frukt, röda bär, körsbär, plommon och italienska örter. Eftersmaken är lång och elegant med en liten fatton, frisk syra och mjuka tanniner.
Vinhuset är certifierat enligt VIVA och hållbarhet är självklara hörnstenar i hela kedjan från vingård, till vineri, logistik och ansvar för samhället. Druvorna kommer från Michele Chiarlos vingårdar i centrala Piemonte. Efter skörd och press har druvmusten jäst på ståltank och därefter har vinet lagrats i 16 månader varav tre månader på ekfat.
Det perfekta vinet att alltid ha hemma för såväl fredagspizzan som charkuterier, vällagrade ostar, pasta och kötträtter med örter, svamp eller tryffel.
Om producenten
År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har vinhuset successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar belägna mellan Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili. Familjeföretaget Michele Chiarlo har tagit positionen som en av de tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte och producerar idag toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.
Hållbarhet
Vinhuset arbetar integrerat med hållbarhet och omtanke om miljön i vingården genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön. Michele Chiarlo var en av de första vinproducenterna i Italien att certifieras enligt VIVA.
Generöst vin med de klassiska Barbera-dragen; massor av frukt, röda bär, körsbär, plommon och italienska örter. Eftersmaken är lång och elegant med en liten fatton, frisk syra och mjuka tanniner.
Vinhuset är certifierat enligt VIVA och hållbarhet är självklara hörnstenar i hela kedjan från vingård, till vineri, logistik och ansvar för samhället. Druvorna kommer från Michele Chiarlos vingårdar i centrala Piemonte. Efter skörd och press har druvmusten jäst på ståltank och därefter har vinet lagrats i 16 månader varav tre månader på ekfat.
Det perfekta vinet att alltid ha hemma för såväl fredagspizzan som charkuterier, vällagrade ostar, pasta och kötträtter med örter, svamp eller tryffel.
Server Render
Ett av Italiens första vinhus som VIVA-certifierades
Om producenten
År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har vinhuset successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar belägna mellan Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili. Familjeföretaget Michele Chiarlo har tagit positionen som en av de tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte och producerar idag toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.
Hållbarhet
Vinhuset arbetar integrerat med hållbarhet och omtanke om miljön i vingården genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön. Michele Chiarlo var en av de första vinproducenterna i Italien att certifieras enligt VIVA.
Josig, pigg, fräsch och bärig med sjung i syran. Härligt läskande vin till enkla italienska maträtter.