Ett ungt och fruktdrivet vin med doft av mörka körsbär och kryddor. Medelfylligt och mjukt med en bra syra i avslutningen.
Druvorna från vingården La Sabla skördas för hand i slutet av oktober. Musten har jäst på ståltank vid en temperatur på 28°C och macererat med skalen i dagar med daglig "pumping-over". Därefter har vinet lagrats på ståltank i åtta månader.
Servera till salami, pizza, pastarätter med Italienska influencer och mellanlagrade ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Familjen Charrère har odlat olika grödor i Valle d’Aosta sedan tidigt 1800-tal. År 1950 planterade man de första vinrankorna och idag har man ca 20 ha vinodlingar. Les Crêtes är beläget i hjärtat av Alperna mitt i mellan de fyra stora bergen Mon Blanc, Matterhorn, Monte Rosa och Gran Paradiso.
Hållbarhet
Les Crêtes producerar vin i en mycket speciell miljö som karaktäriseras av berg, sandiga sluttningar och ett alpinklimat. I både vitikultur och vinifiering tas hänsyn till denna miljö i allt från urval av druvor och kultiveringsteknik till minimering av bekämpningsmedel.
Ett ungt och fruktdrivet vin med doft av mörka körsbär och kryddor. Medelfylligt och mjukt med en bra syra i avslutningen.
Druvorna från vingården La Sabla skördas för hand i slutet av oktober. Musten har jäst på ståltank vid en temperatur på 28°C och macererat med skalen i dagar med daglig "pumping-over". Därefter har vinet lagrats på ståltank i åtta månader.
Servera till salami, pizza, pastarätter med Italienska influencer och mellanlagrade ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Vinhuset som är det största privata företaget i Aostadalen.
Om producenten
Familjen Charrère har odlat olika grödor i Valle d’Aosta sedan tidigt 1800-tal. År 1950 planterade man de första vinrankorna och idag har man ca 20 ha vinodlingar. Les Crêtes är beläget i hjärtat av Alperna mitt i mellan de fyra stora bergen Mon Blanc, Matterhorn, Monte Rosa och Gran Paradiso.
Hållbarhet
Les Crêtes producerar vin i en mycket speciell miljö som karaktäriseras av berg, sandiga sluttningar och ett alpinklimat. I både vitikultur och vinifiering tas hänsyn till denna miljö i allt från urval av druvor och kultiveringsteknik till minimering av bekämpningsmedel.