Aromatisk doft av vit persika, gröna äpplen, gröna fikon, honungsmelon och citron. Lätt och mycket friskt med citron och mineral i avslutet.
Vinets namn Mon Blanc syftar på Alpernas högsta berg med samma namn och vars sluttningar ligger i Valle d’Aosta. Druvorna skördas för hand i mitten av september. Vinet har legat i 6 månader ”sur lie”, dvs på sin jästfällning, i sex månader. Endast ståltank.
Servera till vit fisk och skaldjur eller lättare kycklingrätter.
Serveringstemperatur 10-12° C.
Om producenten
Familjen Charrère har odlat olika grödor i Valle d’Aosta sedan tidigt 1800-tal. År 1950 planterade man de första vinrankorna och idag har man ca 20 ha vinodlingar. Les Crêtes är beläget i hjärtat av Alperna mitt i mellan de fyra stora bergen Mon Blanc, Matterhorn, Monte Rosa och Gran Paradiso.
Hållbarhet
Les Crêtes producerar vin i en mycket speciell miljö som karaktäriseras av berg, sandiga sluttningar och ett alpinklimat. I både vitikultur och vinifiering tas hänsyn till denna miljö i allt från urval av druvor och kultiveringsteknik till minimering av bekämpningsmedel.
Aromatisk doft av vit persika, gröna äpplen, gröna fikon, honungsmelon och citron. Lätt och mycket friskt med citron och mineral i avslutet.
Vinets namn Mon Blanc syftar på Alpernas högsta berg med samma namn och vars sluttningar ligger i Valle d’Aosta. Druvorna skördas för hand i mitten av september. Vinet har legat i 6 månader ”sur lie”, dvs på sin jästfällning, i sex månader. Endast ståltank.
Servera till vit fisk och skaldjur eller lättare kycklingrätter.
Serveringstemperatur 10-12° C.
Server Render
Vinhuset som är det största privata företaget i Aostadalen.
Om producenten
Familjen Charrère har odlat olika grödor i Valle d’Aosta sedan tidigt 1800-tal. År 1950 planterade man de första vinrankorna och idag har man ca 20 ha vinodlingar. Les Crêtes är beläget i hjärtat av Alperna mitt i mellan de fyra stora bergen Mon Blanc, Matterhorn, Monte Rosa och Gran Paradiso.
Hållbarhet
Les Crêtes producerar vin i en mycket speciell miljö som karaktäriseras av berg, sandiga sluttningar och ett alpinklimat. I både vitikultur och vinifiering tas hänsyn till denna miljö i allt från urval av druvor och kultiveringsteknik till minimering av bekämpningsmedel.