En mjuk, blommig doft av akacia, en lätt citruston, passionsfrukt och salvia. Bra textur med grapefrukt och mineralitet med en eftersmak av havssalt och mineral.
Druvorna skördas för hand i slutet av september. Efter att ha pressats lätt, jäser musten på ståltank vid en temperatur på 18°C och därefter ligger vinet på sin jästfällning i 1-2 månader med kontinuerlig batônnage.
Fisk, skaldjur, ljust kött, salami samt milda och lätt lagrade ostar
Om producenten
Familjen Charrère har odlat olika grödor i Valle d’Aosta sedan tidigt 1800-tal. År 1950 planterade man de första vinrankorna och idag har man ca 20 ha vinodlingar. Les Crêtes är beläget i hjärtat av Alperna mitt i mellan de fyra stora bergen Mon Blanc, Matterhorn, Monte Rosa och Gran Paradiso.
Hållbarhet
Les Crêtes producerar vin i en mycket speciell miljö som karaktäriseras av berg, sandiga sluttningar och ett alpinklimat. I både vitikultur och vinifiering tas hänsyn till denna miljö i allt från urval av druvor och kultiveringsteknik till minimering av bekämpningsmedel.
En mjuk, blommig doft av akacia, en lätt citruston, passionsfrukt och salvia. Bra textur med grapefrukt och mineralitet med en eftersmak av havssalt och mineral.
Druvorna skördas för hand i slutet av september. Efter att ha pressats lätt, jäser musten på ståltank vid en temperatur på 18°C och därefter ligger vinet på sin jästfällning i 1-2 månader med kontinuerlig batônnage.
Fisk, skaldjur, ljust kött, salami samt milda och lätt lagrade ostar
Server Render
Vinhuset som är det största privata företaget i Aostadalen.
Om producenten
Familjen Charrère har odlat olika grödor i Valle d’Aosta sedan tidigt 1800-tal. År 1950 planterade man de första vinrankorna och idag har man ca 20 ha vinodlingar. Les Crêtes är beläget i hjärtat av Alperna mitt i mellan de fyra stora bergen Mon Blanc, Matterhorn, Monte Rosa och Gran Paradiso.
Hållbarhet
Les Crêtes producerar vin i en mycket speciell miljö som karaktäriseras av berg, sandiga sluttningar och ett alpinklimat. I både vitikultur och vinifiering tas hänsyn till denna miljö i allt från urval av druvor och kultiveringsteknik till minimering av bekämpningsmedel.