Stor och komplex doft av mörka körsbär, blåbär, kakao och kryddor. Ett kraftigt vin med bra struktur, hög syra och tydliga tanniner som är typiska för Sagrantinodruvan som är en av de druvor med högst polyfenoliskt innehåll.
Druvorna kommer från familjen Lungarotti hållbara odlingar. Jäsning sker på ståltank i ca 28 dagar med skalkontakt och därefter lagring i 12 månader på franska ekfat som rymmer 225 liter samt ytterligare tre år på flaska. Vinet har filtrerats lätt så en viss fällning kan finnas i flaskan.
Servera till smakrika rätter av spädgris eller vilt. Vinner på att lagras i flera år.
Serveringstemperatur: 16-18 °C
Om producenten
Lungarotti grundades i början av 1960-talet av Giorgio Lungarotti. Som de flesta andra bönder hade han ett blandjordbruk, men valde att satsa på vin och att buteljera sitt eget vin. Familjeföretaget har varit en av de mest drivande för tillverkningen av kvalitetsvin i Umbrien med legendariska viner som Rubesco och Vigna Monticchio.
Hållbarhet
Vinhuset Lungarotti har alltid arbetat hållbart och med stor omsorg för marken de brukar, både i vingårdarna och i vineriet. Redan 2018 VIVA-certifierades Torgiano Estate som en av de första i Italien. VIVA är en viktig certifiering för att visa på det hållbarhetsarbete som görs med respekt för miljön.
Stor och komplex doft av mörka körsbär, blåbär, kakao och kryddor. Ett kraftigt vin med bra struktur, hög syra och tydliga tanniner som är typiska för Sagrantinodruvan som är en av de druvor med högst polyfenoliskt innehåll.
Druvorna kommer från familjen Lungarotti hållbara odlingar. Jäsning sker på ståltank i ca 28 dagar med skalkontakt och därefter lagring i 12 månader på franska ekfat som rymmer 225 liter samt ytterligare tre år på flaska. Vinet har filtrerats lätt så en viss fällning kan finnas i flaskan.
Servera till smakrika rätter av spädgris eller vilt. Vinner på att lagras i flera år.
Serveringstemperatur: 16-18 °C
Server Render
Familjen bakom vinhuset Lungarotti.
Om producenten
Lungarotti grundades i början av 1960-talet av Giorgio Lungarotti. Som de flesta andra bönder hade han ett blandjordbruk, men valde att satsa på vin och att buteljera sitt eget vin. Familjeföretaget har varit en av de mest drivande för tillverkningen av kvalitetsvin i Umbrien med legendariska viner som Rubesco och Vigna Monticchio.
Hållbarhet
Vinhuset Lungarotti har alltid arbetat hållbart och med stor omsorg för marken de brukar, både i vingårdarna och i vineriet. Redan 2018 VIVA-certifierades Torgiano Estate som en av de första i Italien. VIVA är en viktig certifiering för att visa på det hållbarhetsarbete som görs med respekt för miljön.