Doften är härligt generös med stora inslag av frukt och blommor. Smaken är fyllig, blommig och fruktig med en fräsch syra som balanserar sötman i vinet.
Vinifieringen av Vin Doux Naturel är den samma som för portvin. När vinet har jäst till en alkoholstyrka av 6 % tillsätter man ren alkohol och jäsningen avstannar. Vinet har då kvar en generös fruktsötma eftersom allt socker i musten ännu inte har hunnit omvandlas till alkohol av jästcellerna.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.
Doften är härligt generös med stora inslag av frukt och blommor. Smaken är fyllig, blommig och fruktig med en fräsch syra som balanserar sötman i vinet.
Vinifieringen av Vin Doux Naturel är den samma som för portvin. När vinet har jäst till en alkoholstyrka av 6 % tillsätter man ren alkohol och jäsningen avstannar. Vinet har då kvar en generös fruktsötma eftersom allt socker i musten ännu inte har hunnit omvandlas till alkohol av jästcellerna.
Klassiska vingårdar & hyllade viner i norra Rhônedalen.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.