Sött pärlande och friskt vin med tydligt aromatisk profil. Blommiga och kryddiga aromer av aprikos, mandarin, päron och honung.
Efter skörd kyls druvorna ner och pressas lätt. Druvmusten jäser därefter under låg temperatur till vinet har nått 5% alkoholhalt och fruktsötman är bevarad. Den koldioxid som bildades i jäsningsprocessen ”stängdes inne” i vinet och ger vinet sin lätt pärlande karaktär.
Kuriosa: Nivole serverades till desserten vid
Nobelmiddagen 2013.
Ett utomordentligt dessertvin som passar till bakverk, äggdesserter, maränger och framför allt: färska bär och jordgubbar! Dessutom ett bra och lätt alternativ till en digestif.
Serveringstemperatur: 6-8° C
Om producenten
År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har vinhuset successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar belägna mellan Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili. Familjeföretaget Michele Chiarlo har tagit positionen som en av de tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte och producerar idag toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.
Hållbarhet
Vinhuset arbetar integrerat med hållbarhet och omtanke om miljön i vingården genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön. Michele Chiarlo var en av de första vinproducenterna i Italien att certifieras enligt VIVA.
Sött pärlande och friskt vin med tydligt aromatisk profil. Blommiga och kryddiga aromer av aprikos, mandarin, päron och honung.
Efter skörd kyls druvorna ner och pressas lätt. Druvmusten jäser därefter under låg temperatur till vinet har nått 5% alkoholhalt och fruktsötman är bevarad. Den koldioxid som bildades i jäsningsprocessen ”stängdes inne” i vinet och ger vinet sin lätt pärlande karaktär.
Kuriosa: Nivole serverades till desserten vid
Nobelmiddagen 2013.
Ett utomordentligt dessertvin som passar till bakverk, äggdesserter, maränger och framför allt: färska bär och jordgubbar! Dessutom ett bra och lätt alternativ till en digestif.
Serveringstemperatur: 6-8° C
Server Render
Server Render
Ett av Italiens första vinhus som VIVA-certifierades
Om producenten
År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har vinhuset successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar belägna mellan Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili. Familjeföretaget Michele Chiarlo har tagit positionen som en av de tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte och producerar idag toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.
Hållbarhet
Vinhuset arbetar integrerat med hållbarhet och omtanke om miljön i vingården genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön. Michele Chiarlo var en av de första vinproducenterna i Italien att certifieras enligt VIVA.
Skön, låg alkoholhalt på 5 procent. Och massor med härligt naturlig sötma från druvorna. Detta är med andra ord ett sött vin och det bubblar dessutom. Uppfriskande och uppiggande med smak av päron, körsbär och smultron. Passar perfekt till fruktiga desserter.