Elegant och komplex doft av nypon, torkade tranbär, lakrits, te och tobak. Integrerade tanniner och lång eftersmak.
Vinet jäste på ståltank och macererade med skalen i två veckor. Därefter har det lagrats i två år på stora ekfat följt av ytterligare ett år på flaska.
Servera till Agnolotti, som är små pastaknyten fyllda med bräserat kött, en specialitet från Piemonte.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har vinhuset successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar belägna mellan Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili. Familjeföretaget Michele Chiarlo har tagit positionen som en av de tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte och producerar idag toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.
Hållbarhet
Vinhuset arbetar integrerat med hållbarhet och omtanke om miljön i vingården genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön. Michele Chiarlo var en av de första vinproducenterna i Italien att certifieras enligt VIVA.
Elegant och komplex doft av nypon, torkade tranbär, lakrits, te och tobak. Integrerade tanniner och lång eftersmak.
Vinet jäste på ståltank och macererade med skalen i två veckor. Därefter har det lagrats i två år på stora ekfat följt av ytterligare ett år på flaska.
Servera till Agnolotti, som är små pastaknyten fyllda med bräserat kött, en specialitet från Piemonte.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Ett av Italiens första vinhus som VIVA-certifierades
Om producenten
År 1958 buteljerade Michele Chiarlo sin första Barolo under eget namn och därefter har vinhuset successivt utökat sina vingårdar till totalt 110 hektar belägna mellan Langhe, Monferrato och Gavi varav flera topplägen i Cru-områden som Cerequio, Cannubi och Asili. Familjeföretaget Michele Chiarlo har tagit positionen som en av de tongivande kvalitetsproducenterna i Piemonte och producerar idag toppviner i Barolo, Barbaresco, Barbera d'Asti, Gavi och Moscato d'Asti.
Hållbarhet
Vinhuset arbetar integrerat med hållbarhet och omtanke om miljön i vingården genom hela produktionskedjan. I varje beslut som tas återspeglas strävan att minska odlingarnas påverkan på landskapet och människans påverkan på miljön. Michele Chiarlo var en av de första vinproducenterna i Italien att certifieras enligt VIVA.