Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Sancerre La Bourgeoise
339 Sek
Nyhet
Våra viner / Vitt vin / Sancerre La Bourgeoise
“En riktig smakupplevelse för alla Sancerre-älskare”

Sancerre La Bourgeoise

Vitt vin från Frankrike, Loire • 750 ml • Art.nr. X5478081901 • Alkoholhalt 14% • Sockerhalt <3 g/l
339 SekInk. moms
Passar till
Fisk
Fågel
Ost
DruvorSauvignon Blanc
RegionLoire
Årgång2018
SortimentRestaurang
Producent
Henri Bourgeois
Art.nr.
X5478081901
Druvor
Sauvignon Blanc
Land
Frankrike
Region
Loire
Årgång
2018
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
<3 g/l
Karaktär

Doften karaktäriseras av aromer av flintrök, krusbär, mogna gula päron och en lätt blommighet. Vinet är uppfriskande syrligt med intensiv och tät smakrikedom med inslag av stenig mineralkaraktär och uppiggande citrusfrukt. Smakerna dröjer sig kvar i vinets avslutning och bjuder på en riktig smakupplevelse för alla Sancerre-älskare.

Om vinet

La Bourgeoise görs på en selektering av de äldre Sauvignon Blanc rankorna som växer på de flintrika sluttningarna i Sancerre. Vingårdarna häromkring brukades ursprungligen av munkarna från Saint-Satur, vilka kallades ”Les Bourgeoises”, varifrån vinet sedan fick sitt namn när det lanserades på 80-talet och gjordes på dessa utvalda vingårdslotter. Druvorna pressas direkt vid ankomst till vineriet och en del av musten jäses sedan på rostfri tank medan andra delen får jäsa på ekfat för att ge mer komplexitet. Efter jäsningen spenderar vinet 7–8 månader på sin jästfällning med periodvis omrörning av fällningen (bâtonnage) för att ge vinet mer karaktär.

Passar till

Servera som sällskapsvin, till vällagade fisk- och skaldjursrätter eller till ostar med hög syra. En av de bästa matchningarna är tillsammans med "Crottin de Chavignol", den berömda getosten, som är producerad på samma plats som vinet.
Serveringstempertur 10-12°C.

“En riktig smakupplevelse för alla Sancerre-älskare”
Henri Bourgeois

Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.

Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.

Karaktär

Doften karaktäriseras av aromer av flintrök, krusbär, mogna gula päron och en lätt blommighet. Vinet är uppfriskande syrligt med intensiv och tät smakrikedom med inslag av stenig mineralkaraktär och uppiggande citrusfrukt. Smakerna dröjer sig kvar i vinets avslutning och bjuder på en riktig smakupplevelse för alla Sancerre-älskare.

Om vinet

La Bourgeoise görs på en selektering av de äldre Sauvignon Blanc rankorna som växer på de flintrika sluttningarna i Sancerre. Vingårdarna häromkring brukades ursprungligen av munkarna från Saint-Satur, vilka kallades ”Les Bourgeoises”, varifrån vinet sedan fick sitt namn när det lanserades på 80-talet och gjordes på dessa utvalda vingårdslotter. Druvorna pressas direkt vid ankomst till vineriet och en del av musten jäses sedan på rostfri tank medan andra delen får jäsa på ekfat för att ge mer komplexitet. Efter jäsningen spenderar vinet 7–8 månader på sin jästfällning med periodvis omrörning av fällningen (bâtonnage) för att ge vinet mer karaktär.

Passar till

Servera som sällskapsvin, till vällagade fisk- och skaldjursrätter eller till ostar med hög syra. En av de bästa matchningarna är tillsammans med "Crottin de Chavignol", den berömda getosten, som är producerad på samma plats som vinet.
Serveringstempertur 10-12°C.

Fisk
Fågel
Ost
Vegetariskt
Sällskapsvin
Aperitif

Server Render

Henri Bourgeois

Vinodlingar i Sancerre och Pouilly Fumé i 10 generationer

Henri Bourgeois

Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.

Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.