Doften karaktäriseras av aromer av flintrök, krusbär, mogna gula päron och en lätt blommighet. Vinet är uppfriskande syrligt med intensiv och tät smakrikedom med inslag av stenig mineralkaraktär och uppiggande citrusfrukt. Smakerna dröjer sig kvar i vinets avslutning och bjuder på en riktig smakupplevelse för alla Sancerre-älskare.
La Bourgeoise görs på en selektering av de äldre Sauvignon Blanc rankorna som växer på de flintrika sluttningarna i Sancerre. Vingårdarna häromkring brukades ursprungligen av munkarna från Saint-Satur, vilka kallades ”Les Bourgeoises”, varifrån vinet sedan fick sitt namn när det lanserades på 80-talet och gjordes på dessa utvalda vingårdslotter. Druvorna pressas direkt vid ankomst till vineriet och en del av musten jäses sedan på rostfri tank medan andra delen får jäsa på ekfat för att ge mer komplexitet. Efter jäsningen spenderar vinet 7–8 månader på sin jästfällning med periodvis omrörning av fällningen (bâtonnage) för att ge vinet mer karaktär.
Servera som sällskapsvin, till vällagade fisk- och skaldjursrätter eller till ostar med hög syra. En av de bästa matchningarna är tillsammans med "Crottin de Chavignol", den berömda getosten, som är producerad på samma plats som vinet.
Serveringstempertur 10-12°C.
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.
Doften karaktäriseras av aromer av flintrök, krusbär, mogna gula päron och en lätt blommighet. Vinet är uppfriskande syrligt med intensiv och tät smakrikedom med inslag av stenig mineralkaraktär och uppiggande citrusfrukt. Smakerna dröjer sig kvar i vinets avslutning och bjuder på en riktig smakupplevelse för alla Sancerre-älskare.
La Bourgeoise görs på en selektering av de äldre Sauvignon Blanc rankorna som växer på de flintrika sluttningarna i Sancerre. Vingårdarna häromkring brukades ursprungligen av munkarna från Saint-Satur, vilka kallades ”Les Bourgeoises”, varifrån vinet sedan fick sitt namn när det lanserades på 80-talet och gjordes på dessa utvalda vingårdslotter. Druvorna pressas direkt vid ankomst till vineriet och en del av musten jäses sedan på rostfri tank medan andra delen får jäsa på ekfat för att ge mer komplexitet. Efter jäsningen spenderar vinet 7–8 månader på sin jästfällning med periodvis omrörning av fällningen (bâtonnage) för att ge vinet mer karaktär.
Servera som sällskapsvin, till vällagade fisk- och skaldjursrätter eller till ostar med hög syra. En av de bästa matchningarna är tillsammans med "Crottin de Chavignol", den berömda getosten, som är producerad på samma plats som vinet.
Serveringstempertur 10-12°C.
Server Render
Vinodlingar i Sancerre och Pouilly Fumé i 10 generationer
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.