Härligt rödfruktig doft av hallon och bigarråer. Frisk och bärfruktig smak med inslag av mineral och en lång eftersmak. Klara friska syror.
Vinet kommer från rankor som är ca 25 år gamla och som växer i kalkhaltig lerjord i Sancerre. Vinet får kallmacerera tillsammans med skalen från Pinot Noir-druvan i 48 timmar och sedan låter man musten rinna av. Jäsningen sker sedan i ståltankar vid låg temperatur. De flesta roséviner klarar inte lagring, men Sancerre är ett undantag. Det här vinet klarar lätt att lagras i 2-3 år. Tillfällig lansering: 25 maj 2021
Servera till somriga sallader, asiatiskt, fräscha rätter med fisk, skaldjur och fågel.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.
Härligt rödfruktig doft av hallon och bigarråer. Frisk och bärfruktig smak med inslag av mineral och en lång eftersmak. Klara friska syror.
Vinet kommer från rankor som är ca 25 år gamla och som växer i kalkhaltig lerjord i Sancerre. Vinet får kallmacerera tillsammans med skalen från Pinot Noir-druvan i 48 timmar och sedan låter man musten rinna av. Jäsningen sker sedan i ståltankar vid låg temperatur. De flesta roséviner klarar inte lagring, men Sancerre är ett undantag. Det här vinet klarar lätt att lagras i 2-3 år. Tillfällig lansering: 25 maj 2021
Servera till somriga sallader, asiatiskt, fräscha rätter med fisk, skaldjur och fågel.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Vinodlingar i Sancerre och Pouilly Fumé i 10 generationer
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.