Kraftfullt och kryddigt med en sval bärkaraktär och toner av mörka körsbär, mogna plommon, choklad och torkade gojibär
URSPRUNG står för utgångspunkt och en referenspunkt som källan till en flod eller början på uppkomsten av nya biologiska arter. De handplockade druvorna jäser i traditionella rödvinskärl där de mogna druvorna får vila i 2-4 veckor, därefter en försiktigt pressning innan 90% fortsätter att lagras på ståltankar och 10% på gamla franska ekfat.
Servera till smakrika rätter med kött eller kryddiga proteiner.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Markus Schneider anses vara en av Tysklands mest betydelsefulla vinpersonligheter. Han startade med två tomma händer och driver idag ett av Tysklands mest framgångsrika vinhus. Hans innovationsanda och kompromisslösa kvalitetssträvan har bidragit med nya impulser till landets vinodling.
Hållbarhet
Allt arbete i vingårdarna sker hållbart och med manuell bearbetning av vinstockarna. Endast ekologiska gödnings-och bekämpningsmedel är tillåtna för att göra så litet klimatavtryck som möjligt.
Kraftfullt och kryddigt med en sval bärkaraktär och toner av mörka körsbär, mogna plommon, choklad och torkade gojibär
URSPRUNG står för utgångspunkt och en referenspunkt som källan till en flod eller början på uppkomsten av nya biologiska arter. De handplockade druvorna jäser i traditionella rödvinskärl där de mogna druvorna får vila i 2-4 veckor, därefter en försiktigt pressning innan 90% fortsätter att lagras på ståltankar och 10% på gamla franska ekfat.
Servera till smakrika rätter med kött eller kryddiga proteiner.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
Markus Schneider anses vara en av Tysklands mest betydelsefulla vinpersonligheter. Han startade med två tomma händer och driver idag ett av Tysklands mest framgångsrika vinhus. Hans innovationsanda och kompromisslösa kvalitetssträvan har bidragit med nya impulser till landets vinodling.
Hållbarhet
Allt arbete i vingårdarna sker hållbart och med manuell bearbetning av vinstockarna. Endast ekologiska gödnings-och bekämpningsmedel är tillåtna för att göra så litet klimatavtryck som möjligt.