Vår Alexander Valley Cabernet Sauvignon 2013 har en granatröd färg med rubinröd kant och en förförisk doft av björnbärssnår, bakade kryddor och svarta oliver. Glaset fylls av aromer som vanilj, svartvinbär och salvia, vilket avslöjar vinets lagring på amerikanska ekfat. I smaken framträder hallon i fin balans med lång, frisk syra och ett avslut präglat av pudriga, silkiga tanniner. Med rätt lagring har vinet potential att ge stor njutning ända till 2036.
Alexander Valley Cabernet Sauvignon 2013 består av 95 % Cabernet Sauvignon, 2 % Merlot, 2 % Cabernet Franc och 1 % Malbec. Vinet blandades tidigt under 2014 och lagrades därefter i 24 månader på amerikanska ekfat, varav hälften var nya och hälften använda en gång, från vår egen tunnbindarverkstad i Missouri – The Oak. Den tidiga blandningen säkerställer en balanserad kärna och gör det möjligt för komponenterna att uppnå en sömlös harmoni under fatlagringen. Efter buteljering våren 2016 fick flaskorna vila ytterligare 15 månader på flaska innan de släpptes i augusti 2017.
Om producenten
Historien bakom Silver Oak och Twomey Cellars startade genom ett handslag för 40 år sedan mellan två vänner med en djärv vision; Att enbart odla Cabernet Sauvignon, endast använda amerikanska ekfat och producera vin i världsklass som kan lagras i årtionden. På Silver Oak arbetar man efter filosofin att ”de bästa vinerna ligger framför oss” vilket genomsyrar allt de gör.
Hållbarhet
I samband med skörden 2018 invigdes deras LEED certifierade vineri i Alexander Valley med alternativa energikällor och innovativa system för återvinning och produktion. Genom fokus på hållbarhet och certifieringar av både byggnader och vinproduktion är Silver Oak en av pionjärerna bakom att driva på nya standarder för vinindustrin.
Vår Alexander Valley Cabernet Sauvignon 2013 har en granatröd färg med rubinröd kant och en förförisk doft av björnbärssnår, bakade kryddor och svarta oliver. Glaset fylls av aromer som vanilj, svartvinbär och salvia, vilket avslöjar vinets lagring på amerikanska ekfat. I smaken framträder hallon i fin balans med lång, frisk syra och ett avslut präglat av pudriga, silkiga tanniner. Med rätt lagring har vinet potential att ge stor njutning ända till 2036.
Alexander Valley Cabernet Sauvignon 2013 består av 95 % Cabernet Sauvignon, 2 % Merlot, 2 % Cabernet Franc och 1 % Malbec. Vinet blandades tidigt under 2014 och lagrades därefter i 24 månader på amerikanska ekfat, varav hälften var nya och hälften använda en gång, från vår egen tunnbindarverkstad i Missouri – The Oak. Den tidiga blandningen säkerställer en balanserad kärna och gör det möjligt för komponenterna att uppnå en sömlös harmoni under fatlagringen. Efter buteljering våren 2016 fick flaskorna vila ytterligare 15 månader på flaska innan de släpptes i augusti 2017.
Om producenten
Historien bakom Silver Oak och Twomey Cellars startade genom ett handslag för 40 år sedan mellan två vänner med en djärv vision; Att enbart odla Cabernet Sauvignon, endast använda amerikanska ekfat och producera vin i världsklass som kan lagras i årtionden. På Silver Oak arbetar man efter filosofin att ”de bästa vinerna ligger framför oss” vilket genomsyrar allt de gör.
Hållbarhet
I samband med skörden 2018 invigdes deras LEED certifierade vineri i Alexander Valley med alternativa energikällor och innovativa system för återvinning och produktion. Genom fokus på hållbarhet och certifieringar av både byggnader och vinproduktion är Silver Oak en av pionjärerna bakom att driva på nya standarder för vinindustrin.