Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Trimbach Pinot Gris Réserve
239 Sek
Hållbar
Våra viner / Vitt vin / Trimbach Pinot Gris Réserve
“Generös och fruktig Pinot Gris”

Trimbach Pinot Gris Réserve

Vitt vin från Frankrike, Alsace • 750 ml • Art.nr. 8551901 • Alkoholhalt 14% • Sockerhalt 2,5 g/l
239 SekInk. moms
Passar till
Asiatiskt
Fisk
Fläsk
DruvorPinot Gris
RegionAlsace
Årgång2017
ProducentTrimbach
SortimentBeställningssortiment
Producent
Trimbach
Art.nr.
8551901
Druvor
Pinot Gris
Land
Frankrike
Region
Alsace
Årgång
2017
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
2,5 g/l
Karaktär

Doften är generöst fruktigt med inslag av gula, saftiga persikor och mogna päron. Smaken är fyllig och viskös full av exotisk frukt och honung. Vinet har en mycket balanserad frukt och syra samt en lång lite nötig eftersmak.

Om vinet

Druvorna skördas i slutet på september för hand. Vinet har jäst helt torrt i ståltank. Buteljering sker nästkommande år någon gången mellan april och juli för att bevara fräschören och lagringspotentialen.

Passar till

Servera till lättare rätter av fisk- och skaldjur, krabba, ostar på komjölk och asiatisk mat.
Serveringstemperatur: 8-10° C.

“Generös och fruktig Pinot Gris”
trimbach

Om producenten
Familjen Trimbach räknas till veteranerna i Alsace. Historien som vinodlare av vita viner på druvan Riesling startade redan 1626 och drivs idag av den 13:e generationen. Efter andra världskriget inleddes den verkliga storhetstiden för vinhuset då bröderna Bernard och Hubert utvecklade viner som gjort firman internationellt känd och vida berömd. Sedan början av 1990-talet drivs företaget av Pierre Trimbach som är vinhusets vinmakare och Jean och Anne Trimbach som delar rollen som exportansvariga. De egna vinodlingar består idag av 40 hektar i sex olika Grand Cru-lägen och byar intill Ribeauvillé.

Hållbarhet
Sedan 2007 är vingården Clos Ste Hune helt ekologisk och under de senaste tre åren har flertalet av de egna vingårdarna gått över till ekologisk produktion. Målet är inställt på att hela produktionen och alla viner ska certifieras ekologiskt.

Karaktär

Doften är generöst fruktigt med inslag av gula, saftiga persikor och mogna päron. Smaken är fyllig och viskös full av exotisk frukt och honung. Vinet har en mycket balanserad frukt och syra samt en lång lite nötig eftersmak.

Om vinet

Druvorna skördas i slutet på september för hand. Vinet har jäst helt torrt i ståltank. Buteljering sker nästkommande år någon gången mellan april och juli för att bevara fräschören och lagringspotentialen.

Fyllighet
Syra
Fruktsötma

Passar till

Servera till lättare rätter av fisk- och skaldjur, krabba, ostar på komjölk och asiatisk mat.
Serveringstemperatur: 8-10° C.

Asiatiskt
Fisk
Fläsk
Skaldjur
Sällskapsvin
Vegetariskt
Aperitif
Buffémat

Server Render

trimbach

Trimbachstilen från Ribeauvillé i Alsace

trimbach

Om producenten
Familjen Trimbach räknas till veteranerna i Alsace. Historien som vinodlare av vita viner på druvan Riesling startade redan 1626 och drivs idag av den 13:e generationen. Efter andra världskriget inleddes den verkliga storhetstiden för vinhuset då bröderna Bernard och Hubert utvecklade viner som gjort firman internationellt känd och vida berömd. Sedan början av 1990-talet drivs företaget av Pierre Trimbach som är vinhusets vinmakare och Jean och Anne Trimbach som delar rollen som exportansvariga. De egna vinodlingar består idag av 40 hektar i sex olika Grand Cru-lägen och byar intill Ribeauvillé.

Hållbarhet
Sedan 2007 är vingården Clos Ste Hune helt ekologisk och under de senaste tre åren har flertalet av de egna vingårdarna gått över till ekologisk produktion. Målet är inställt på att hela produktionen och alla viner ska certifieras ekologiskt.