Doften är generöst fruktigt med inslag av gula, saftiga persikor och mogna päron. Smaken är fyllig och viskös full av exotisk frukt och honung. Vinet har en mycket balanserad frukt och syra samt en lång lite nötig eftersmak.
Druvorna skördas i slutet på september för hand. Vinet har jäst helt torrt i ståltank. Buteljering sker nästkommande år någon gången mellan april och juli för att bevara fräschören och lagringspotentialen.
Servera till lättare rätter av fisk- och skaldjur, krabba, ostar på komjölk och asiatisk mat.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Familjen Trimbach räknas till veteranerna i Alsace. Historien som vinodlare av vita viner på druvan Riesling startade redan 1626 och drivs idag av den 13:e generationen. Efter andra världskriget inleddes den verkliga storhetstiden för vinhuset då bröderna Bernard och Hubert utvecklade viner som gjort firman internationellt känd och vida berömd. Sedan början av 1990-talet drivs företaget av Pierre Trimbach som är vinhusets vinmakare och Jean och Anne Trimbach som delar rollen som exportansvariga. De egna vinodlingar består idag av 40 hektar i sex olika Grand Cru-lägen och byar intill Ribeauvillé.
Hållbarhet
Sedan 2007 är vingården Clos Ste Hune helt ekologisk och under de senaste tre åren har flertalet av de egna vingårdarna gått över till ekologisk produktion. Målet är inställt på att hela produktionen och alla viner ska certifieras ekologiskt.
Doften är generöst fruktigt med inslag av gula, saftiga persikor och mogna päron. Smaken är fyllig och viskös full av exotisk frukt och honung. Vinet har en mycket balanserad frukt och syra samt en lång lite nötig eftersmak.
Druvorna skördas i slutet på september för hand. Vinet har jäst helt torrt i ståltank. Buteljering sker nästkommande år någon gången mellan april och juli för att bevara fräschören och lagringspotentialen.
Servera till lättare rätter av fisk- och skaldjur, krabba, ostar på komjölk och asiatisk mat.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Trimbachstilen från Ribeauvillé i Alsace
Om producenten
Familjen Trimbach räknas till veteranerna i Alsace. Historien som vinodlare av vita viner på druvan Riesling startade redan 1626 och drivs idag av den 13:e generationen. Efter andra världskriget inleddes den verkliga storhetstiden för vinhuset då bröderna Bernard och Hubert utvecklade viner som gjort firman internationellt känd och vida berömd. Sedan början av 1990-talet drivs företaget av Pierre Trimbach som är vinhusets vinmakare och Jean och Anne Trimbach som delar rollen som exportansvariga. De egna vinodlingar består idag av 40 hektar i sex olika Grand Cru-lägen och byar intill Ribeauvillé.
Hållbarhet
Sedan 2007 är vingården Clos Ste Hune helt ekologisk och under de senaste tre åren har flertalet av de egna vingårdarna gått över till ekologisk produktion. Målet är inställt på att hela produktionen och alla viner ska certifieras ekologiskt.