En elegant doft av mineraler, aningen petroleum, citrus och vita blommor. Smaken är mjuk, fyllig och välbalanserad full av exotisk frukt, mineraler och en härlig syra som balanserar restsötman.
Denna prestige Pinot Gris kommer från Grand Cru gården Osterberg. Vinstockarna har en genomsnittsålder på 25 år. Druvorna handplockas och pressas varsamt. Innan musten jäses får den klarna i låg temperatur i ca 3-4 veckor. Jäsningen sker på ståltank vid 20°C. Vinet buteljeras tidigt för att behålla fräschören och mognar på flaska i ca: 3-5 år innan det släpps på marknaden.
Detta läckra vin passar mycket bra till lax i olika former både kokt, rökt och gravad. Gås, kalkon och kyckling går alldeles utmärkt. Eller varför inte bara njuta av den ädla drycken för sig själv!
Serveringstemperatur: 6-8° C.
Om producenten
Familjen Trimbach räknas till veteranerna i Alsace. Historien som vinodlare av vita viner på druvan Riesling startade redan 1626 och drivs idag av den 13:e generationen. Efter andra världskriget inleddes den verkliga storhetstiden för vinhuset då bröderna Bernard och Hubert utvecklade viner som gjort firman internationellt känd och vida berömd. Sedan början av 1990-talet drivs företaget av Pierre Trimbach som är vinhusets vinmakare och Jean och Anne Trimbach som delar rollen som exportansvariga. De egna vinodlingar består idag av 40 hektar i sex olika Grand Cru-lägen och byar intill Ribeauvillé.
Hållbarhet
Sedan 2007 är vingården Clos Ste Hune helt ekologisk och under de senaste tre åren har flertalet av de egna vingårdarna gått över till ekologisk produktion. Målet är inställt på att hela produktionen och alla viner ska certifieras ekologiskt.
En elegant doft av mineraler, aningen petroleum, citrus och vita blommor. Smaken är mjuk, fyllig och välbalanserad full av exotisk frukt, mineraler och en härlig syra som balanserar restsötman.
Denna prestige Pinot Gris kommer från Grand Cru gården Osterberg. Vinstockarna har en genomsnittsålder på 25 år. Druvorna handplockas och pressas varsamt. Innan musten jäses får den klarna i låg temperatur i ca 3-4 veckor. Jäsningen sker på ståltank vid 20°C. Vinet buteljeras tidigt för att behålla fräschören och mognar på flaska i ca: 3-5 år innan det släpps på marknaden.
Detta läckra vin passar mycket bra till lax i olika former både kokt, rökt och gravad. Gås, kalkon och kyckling går alldeles utmärkt. Eller varför inte bara njuta av den ädla drycken för sig själv!
Serveringstemperatur: 6-8° C.
Server Render
Trimbachstilen från Ribeauvillé i Alsace
Om producenten
Familjen Trimbach räknas till veteranerna i Alsace. Historien som vinodlare av vita viner på druvan Riesling startade redan 1626 och drivs idag av den 13:e generationen. Efter andra världskriget inleddes den verkliga storhetstiden för vinhuset då bröderna Bernard och Hubert utvecklade viner som gjort firman internationellt känd och vida berömd. Sedan början av 1990-talet drivs företaget av Pierre Trimbach som är vinhusets vinmakare och Jean och Anne Trimbach som delar rollen som exportansvariga. De egna vinodlingar består idag av 40 hektar i sex olika Grand Cru-lägen och byar intill Ribeauvillé.
Hållbarhet
Sedan 2007 är vingården Clos Ste Hune helt ekologisk och under de senaste tre åren har flertalet av de egna vingårdarna gått över till ekologisk produktion. Målet är inställt på att hela produktionen och alla viner ska certifieras ekologiskt.