En torr och elegant Riesling från 2016 som tillhör ett av de bästa åren för druvan i regionen. Vinet har toner av vita blommor, mineraler, aningen petroleum och citrus med stram syra och mineralkaraktär. Lång eftersmak!
Vinet är en hyllning till familjen Trimbachs 390-åriga historia som vinproducenter i Alsace. Det återspeglas på den kreativa etiketten med ett konstnärligt lapptäcke av de olika vingårdlägena i området. Druvorna har handplockats och sedan jäst på rostfria ståltankar. Vinet har INTE genomgått malolaktisk jäsning och inte heller fått ligga på jästfällning - enbart för att ta tillvara på druvans naturliga fräschör, friskhet och fruktiga aromer. Vinet buteljerades våren 2017 och har sedan fått mogna i vinhusets vinkällare.
En gastronomisk Riesling som passar att servera som apéritif, till fisk och skaldjur med smöriga tillbehör eller en grillat ljust kött. Även gott till kryddstarka rätter med influenser från t.ex. Thailand och Indien.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Familjen Trimbach räknas till veteranerna i Alsace. Historien som vinodlare av vita viner på druvan Riesling startade redan 1626 och drivs idag av den 13:e generationen. Efter andra världskriget inleddes den verkliga storhetstiden för vinhuset då bröderna Bernard och Hubert utvecklade viner som gjort firman internationellt känd och vida berömd. Sedan början av 1990-talet drivs företaget av Pierre Trimbach som är vinhusets vinmakare och Jean och Anne Trimbach som delar rollen som exportansvariga. De egna vinodlingar består idag av 40 hektar i sex olika Grand Cru-lägen och byar intill Ribeauvillé.
Hållbarhet
Sedan 2007 är vingården Clos Ste Hune helt ekologisk och under de senaste tre åren har flertalet av de egna vingårdarna gått över till ekologisk produktion. Målet är inställt på att hela produktionen och alla viner ska certifieras ekologiskt.
En torr och elegant Riesling från 2016 som tillhör ett av de bästa åren för druvan i regionen. Vinet har toner av vita blommor, mineraler, aningen petroleum och citrus med stram syra och mineralkaraktär. Lång eftersmak!
Vinet är en hyllning till familjen Trimbachs 390-åriga historia som vinproducenter i Alsace. Det återspeglas på den kreativa etiketten med ett konstnärligt lapptäcke av de olika vingårdlägena i området. Druvorna har handplockats och sedan jäst på rostfria ståltankar. Vinet har INTE genomgått malolaktisk jäsning och inte heller fått ligga på jästfällning - enbart för att ta tillvara på druvans naturliga fräschör, friskhet och fruktiga aromer. Vinet buteljerades våren 2017 och har sedan fått mogna i vinhusets vinkällare.
En gastronomisk Riesling som passar att servera som apéritif, till fisk och skaldjur med smöriga tillbehör eller en grillat ljust kött. Även gott till kryddstarka rätter med influenser från t.ex. Thailand och Indien.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Trimbachstilen från Ribeauvillé i Alsace
Om producenten
Familjen Trimbach räknas till veteranerna i Alsace. Historien som vinodlare av vita viner på druvan Riesling startade redan 1626 och drivs idag av den 13:e generationen. Efter andra världskriget inleddes den verkliga storhetstiden för vinhuset då bröderna Bernard och Hubert utvecklade viner som gjort firman internationellt känd och vida berömd. Sedan början av 1990-talet drivs företaget av Pierre Trimbach som är vinhusets vinmakare och Jean och Anne Trimbach som delar rollen som exportansvariga. De egna vinodlingar består idag av 40 hektar i sex olika Grand Cru-lägen och byar intill Ribeauvillé.
Hållbarhet
Sedan 2007 är vingården Clos Ste Hune helt ekologisk och under de senaste tre åren har flertalet av de egna vingårdarna gått över till ekologisk produktion. Målet är inställt på att hela produktionen och alla viner ska certifieras ekologiskt.