Det första man slås av är en havsbris av salt och sedan växer en kryddig karaktär fram blandat med saftiga sommarfrukter och krossade rosenblad. Persikor, blodapelsin, kakao och kardemumma samsas med hibiskus och en fräsch syra. Mjuka tanniner och en härlig eftersmak.
Druvorna skördades mellan 9 augusti och 14 september. En tredjedel av druvorna jäste med hela klasar och vinet har därefter lagrats på franska ekfat i 18 månader varav 11 månader med jästfällningen. En knapp tredjedel av faten var nya och resten äldre fat.
Servera till sashimi med lax eller tonfisk och fint hackad salladslök. Kan med fördel lagras 3-5 år.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Historien bakom Silver Oak och Twomey Cellars startade genom ett handslag för 40 år sedan mellan två vänner med en djärv vision; Att enbart odla Cabernet Sauvignon, endast använda amerikanska ekfat och producera vin i världsklass som kan lagras i årtionden. På Silver Oak arbetar man efter filosofin att ”de bästa vinerna ligger framför oss” vilket genomsyrar allt de gör.
Hållbarhet
I samband med skörden 2018 invigdes deras LEED certifierade vineri i Alexander Valley med alternativa energikällor och innovativa system för återvinning och produktion. Genom fokus på hållbarhet och certifieringar av både byggnader och vinproduktion är Silver Oak en av pionjärerna bakom att driva på nya standarder för vinindustrin.
Det första man slås av är en havsbris av salt och sedan växer en kryddig karaktär fram blandat med saftiga sommarfrukter och krossade rosenblad. Persikor, blodapelsin, kakao och kardemumma samsas med hibiskus och en fräsch syra. Mjuka tanniner och en härlig eftersmak.
Druvorna skördades mellan 9 augusti och 14 september. En tredjedel av druvorna jäste med hela klasar och vinet har därefter lagrats på franska ekfat i 18 månader varav 11 månader med jästfällningen. En knapp tredjedel av faten var nya och resten äldre fat.
Servera till sashimi med lax eller tonfisk och fint hackad salladslök. Kan med fördel lagras 3-5 år.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
Historien bakom Silver Oak och Twomey Cellars startade genom ett handslag för 40 år sedan mellan två vänner med en djärv vision; Att enbart odla Cabernet Sauvignon, endast använda amerikanska ekfat och producera vin i världsklass som kan lagras i årtionden. På Silver Oak arbetar man efter filosofin att ”de bästa vinerna ligger framför oss” vilket genomsyrar allt de gör.
Hållbarhet
I samband med skörden 2018 invigdes deras LEED certifierade vineri i Alexander Valley med alternativa energikällor och innovativa system för återvinning och produktion. Genom fokus på hållbarhet och certifieringar av både byggnader och vinproduktion är Silver Oak en av pionjärerna bakom att driva på nya standarder för vinindustrin.