Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Twomey Bien Nacido Pinot Noir
619 Sek
Hållbar
Våra viner / Rött vin / Twomey Bien Nacido Pinot Noir
“En havsbris och örtiga kryddor i en elegant Pinot”
Twomey

Twomey Bien Nacido Pinot Noir

Rött vin från USA, Kalifornien • 750 ml • Art.nr. 7890701 • Alkoholhalt 14% • Sockerhalt 0,4 g/l
619 SekInk. moms
Passar till
Fisk
Fågel
Vegetariskt
LandUSA
DruvorPinot Noir
Årgång2018
ProducentTwomey
SortimentBeställningssortiment
Producent
Twomey
Art.nr.
7890701
Druvor
Pinot Noir
Land
USA
Region
Kalifornien
Årgång
2018
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
0,4 g/l
Karaktär

Det första man slås av är en havsbris av salt och sedan växer en kryddig karaktär fram blandat med saftiga sommarfrukter och krossade rosenblad. Persikor, blodapelsin, kakao och kardemumma samsas med hibiskus och en fräsch syra. Mjuka tanniner och en härlig eftersmak.

Om vinet

Druvorna skördades mellan 9 augusti och 14 september. En tredjedel av druvorna jäste med hela klasar och vinet har därefter lagrats på franska ekfat i 18 månader varav 11 månader med jästfällningen. En knapp tredjedel av faten var nya och resten äldre fat.

Passar till

Servera till sashimi med lax eller tonfisk och fint hackad salladslök. Kan med fördel lagras 3-5 år.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

“En havsbris och örtiga kryddor i en elegant Pinot”

Om producenten
Historien bakom Silver Oak och Twomey Cellars startade genom ett handslag för 40 år sedan mellan två vänner med en djärv vision; Att enbart odla Cabernet Sauvignon, endast använda amerikanska ekfat och producera vin i världsklass som kan lagras i årtionden. På Silver Oak arbetar man efter filosofin att ”de bästa vinerna ligger framför oss” vilket genomsyrar allt de gör.

Hållbarhet
I samband med skörden 2018 invigdes deras LEED certifierade vineri i Alexander Valley med alternativa energikällor och innovativa system för återvinning och produktion. Genom fokus på hållbarhet och certifieringar av både byggnader och vinproduktion är Silver Oak en av pionjärerna bakom att driva på nya standarder för vinindustrin.

Karaktär

Det första man slås av är en havsbris av salt och sedan växer en kryddig karaktär fram blandat med saftiga sommarfrukter och krossade rosenblad. Persikor, blodapelsin, kakao och kardemumma samsas med hibiskus och en fräsch syra. Mjuka tanniner och en härlig eftersmak.

Om vinet

Druvorna skördades mellan 9 augusti och 14 september. En tredjedel av druvorna jäste med hela klasar och vinet har därefter lagrats på franska ekfat i 18 månader varav 11 månader med jästfällningen. En knapp tredjedel av faten var nya och resten äldre fat.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Servera till sashimi med lax eller tonfisk och fint hackad salladslök. Kan med fördel lagras 3-5 år.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

Fisk
Fågel
Vegetariskt
Sällskapsvin
Kryddstarkt
Buffémat

Server Render

Om producenten
Historien bakom Silver Oak och Twomey Cellars startade genom ett handslag för 40 år sedan mellan två vänner med en djärv vision; Att enbart odla Cabernet Sauvignon, endast använda amerikanska ekfat och producera vin i världsklass som kan lagras i årtionden. På Silver Oak arbetar man efter filosofin att ”de bästa vinerna ligger framför oss” vilket genomsyrar allt de gör.

Hållbarhet
I samband med skörden 2018 invigdes deras LEED certifierade vineri i Alexander Valley med alternativa energikällor och innovativa system för återvinning och produktion. Genom fokus på hållbarhet och certifieringar av både byggnader och vinproduktion är Silver Oak en av pionjärerna bakom att driva på nya standarder för vinindustrin.