Mjukt, fruktigt och ungdomligt med toner av körsbär, jordgubbar och färska örter.
Druvorna kommer från vingårdar längs Gardasjöns östra strand. Skörden sker sent och när druvorna fått sin optimala mognad. Vinet har jäst på ståltank, varav ca 4-6 dagar tillsammans med skalen. Efter buteljering har vinet lagrats i vinhusets vinkällare. I takt med att vingårdarna hos Zeni sköts allt mer omsorgsfullt har en utveckling av vineriet skett som idag är toppmodern. Det är även ett uppskattat besökscenter där vinälskare kan prova vin och följa processen från druva till flaska.
Servera till rätter med influenser från det italienska köket som pizza, pasta och antipasti.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Vid moränkullarna på östra stranden av Gardasjön ligger Bardolino. Här har också familjen Zeni sitt högkvarter. Från egna och kontrakterade odlares druvor gör Zeni personliga, strama och eleganta viner från stora delar av Veneto. Idag är det syskonen Fausto, Elena och Federica Zeni som sköter familjevineriet tillsammans med mamma Mariarosa i samma anda som pappan Gaetano gjorde fram till sin död. Husets anor sträcker sig tillbaka till början av 1800-talet, men den moderna eran startade 1989 då Gaetano tog över driften och beslöt sig för att producera kvalitetsviner och vinifiera druvor med olika ursprung separat.
Mjukt, fruktigt och ungdomligt med toner av körsbär, jordgubbar och färska örter.
Druvorna kommer från vingårdar längs Gardasjöns östra strand. Skörden sker sent och när druvorna fått sin optimala mognad. Vinet har jäst på ståltank, varav ca 4-6 dagar tillsammans med skalen. Efter buteljering har vinet lagrats i vinhusets vinkällare. I takt med att vingårdarna hos Zeni sköts allt mer omsorgsfullt har en utveckling av vineriet skett som idag är toppmodern. Det är även ett uppskattat besökscenter där vinälskare kan prova vin och följa processen från druva till flaska.
Servera till rätter med influenser från det italienska köket som pizza, pasta och antipasti.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
Vid moränkullarna på östra stranden av Gardasjön ligger Bardolino. Här har också familjen Zeni sitt högkvarter. Från egna och kontrakterade odlares druvor gör Zeni personliga, strama och eleganta viner från stora delar av Veneto. Idag är det syskonen Fausto, Elena och Federica Zeni som sköter familjevineriet tillsammans med mamma Mariarosa i samma anda som pappan Gaetano gjorde fram till sin död. Husets anor sträcker sig tillbaka till början av 1800-talet, men den moderna eran startade 1989 då Gaetano tog över driften och beslöt sig för att producera kvalitetsviner och vinifiera druvor med olika ursprung separat.