Fruktig och kryddig doft med inslag av körsbär och hallon. Medelfylligt med fruktig eftersmak.
Druvorna plockades för hand och skördeuttaget var 100 hl/ha. Musten jäste tillsammans med skalen och efter jäsningen har vinet macererat med skalen i 2-3 veckor. Därefter har vinet lagrats på ståltank i 10 månader innan det buteljerades.
Servera till pasta med tomatbaserade såser, grillat kött eller ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Vid moränkullarna på östra stranden av Gardasjön ligger Bardolino. Här har också familjen Zeni sitt högkvarter. Från egna och kontrakterade odlares druvor gör Zeni personliga, strama och eleganta viner från stora delar av Veneto. Idag är det syskonen Fausto, Elena och Federica Zeni som sköter familjevineriet tillsammans med mamma Mariarosa i samma anda som pappan Gaetano gjorde fram till sin död. Husets anor sträcker sig tillbaka till början av 1800-talet, men den moderna eran startade 1989 då Gaetano tog över driften och beslöt sig för att producera kvalitetsviner och vinifiera druvor med olika ursprung separat.
Fruktig och kryddig doft med inslag av körsbär och hallon. Medelfylligt med fruktig eftersmak.
Druvorna plockades för hand och skördeuttaget var 100 hl/ha. Musten jäste tillsammans med skalen och efter jäsningen har vinet macererat med skalen i 2-3 veckor. Därefter har vinet lagrats på ståltank i 10 månader innan det buteljerades.
Servera till pasta med tomatbaserade såser, grillat kött eller ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
Vid moränkullarna på östra stranden av Gardasjön ligger Bardolino. Här har också familjen Zeni sitt högkvarter. Från egna och kontrakterade odlares druvor gör Zeni personliga, strama och eleganta viner från stora delar av Veneto. Idag är det syskonen Fausto, Elena och Federica Zeni som sköter familjevineriet tillsammans med mamma Mariarosa i samma anda som pappan Gaetano gjorde fram till sin död. Husets anor sträcker sig tillbaka till början av 1800-talet, men den moderna eran startade 1989 då Gaetano tog över driften och beslöt sig för att producera kvalitetsviner och vinifiera druvor med olika ursprung separat.