Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Reportage

Gemtree först med hållbart val från Australien

Den australiska vinproducenten Gemtree Wines har länge varit kända som en av pionjärerna för ekologisk och biodynamisk odling i Australien. Nu uppnås ytterligare en milstolpe när de som första, och hittills enda, vin från Australien får Systembolagets nya märkning ”Hållbart val”.

Självklart ett hållbart val

”Det är faktiskt tack vare den svenska marknaden som vi är ekologiskt certifierade sedan 2011, och vi är såklart stolta att fortsätta gå i takt med Systembolaget när de tar nästa steg med sin nya märkning. Vi vill mer än gärna hjälpa till att inspirera andra att tänka och agera annorlunda. Det är vad jordklotet behöver just nu.” — Mike Brown på Gemtree

Från den 1 september så är det röda vinet Gemtree Organic Shiraz märkt med ”Hållbart val” på Systembolagets hyllor, som första och hittills enda vin från Australien. Systembolagets nya märkning syftar till att göra det enklare för Sveriges vinkonsumenter att välja hållbara produkter, då 8 av 10 av Systembolagets kunder säger att de vill handla mer hållbart. Kriterierna för ”Hållbart val” har valts för att fånga bredden i hållbarhetsperspektiven socialt, klimat och miljö och går utöver bara ekologiskt, etiskt eller klimatsmartare förpackning.

”Det är kul att se att Gemtrees långsiktiga arbete för en mer hållbar vinodling också lämnar avtryck på den svenska marknaden. För oss på Ward Wines är hållbarhet ett av våra viktiga ledord, och vi har därför medvetet valt att arbeta med familjeägda producenter som har ett genuint intresse för att lämna över sina odlingar i bästa skick till nästa generation och därför sätter hållbarhet i fokus.” — Malin Keyser, vvd på Ward Wines.

gemtree organic shiraz
Första vin från Australien med Systembolagets märkning "Hållbart val".
Biodynamisk
Ekologisk
Gemtree WinesGemtree Organic Shiraz
119 Sek

Så skapas en juvel

För Gemtree är hållbarhet ett självklart förhållningssätt sedan flera decennier. Historien om Gemtree och Mike och Melissa Brown börjar med deras kärlek till varandra, och omfattar idag även jorden de brukar tillsammans och kommande generationer. Som alla kärleksrelationer kräver också en vingård en konstant och ömsint omvårdnad, så därför är all odling ekologiskt och biodynamiskt certifierad. För Mike och Melissa handlar det om en helhetssyn på hur de odlar i samklang med naturen, med ett fokus på att återföra energi till jorden och att hålla liv i den, inte bara idag utan också för framtida generationer. Friska jordar ger fantastiska druvor och det eleganta Gemtree Organic Shiraz är en direkt spegling av denna djupt rotade kärlek till jorden.

”Biodynamisk odling handlar inte om magi, men lönen för mödan är magisk. Med kärleken som grogrund kan man med hårt arbete skapa en juvel.”— Melissa Brown på Gemtree.

Mer vinspiration

Server Render