Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione
489 Sek
Våra viner / Rött vin / Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione
“Vinet har lagrats i den historiska källaren under klostret Badia i Passignano.”

Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione

Italy
Rött vin från Italien, Chianti • 750 ml • Art.nr. 5442101 • Alkoholhalt 15% • Sockerhalt <3 g/l
489 SekInk. moms
Passar till
Nöt
Vilt
DruvorSangiovese
RegionChianti
Årgång2018
SortimentBeställningssortiment
Producent
Marchesi Antinori
Art.nr.
5442101
Druvor
Sangiovese
Land
Italien
Region
Chianti
Årgång
2018
Alkoholhalt
15%
Sockerhalt
<3 g/l
Karaktär

Djupt och fylligt med aromer av mörka körsbär, blåbär och örter samt rostade toner av choklad, kaffe, lakrits och vanilj. Lång eftersmak och balanserade tanniner. Fint att dricka nu men utvecklas väldigt bra under de närmaste 10-15 åren.

Om vinet

Vinet produceras uteslutande av de finaste Sangiovese-druvorna som skördats i vingården med samma namn, och som ligger i hjärtat av Chianti Classico-regionen. Vingårdarna är belägna cirka 300 meter över havet med jordmån som är rik på kalksten och lera. Vinet har lagrats i den historiska källaren under klostret Badia i Passignano som går tillbaka till 1000-talet.

“Vinet har lagrats i den historiska källaren under klostret Badia i Passignano.”
Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.

Karaktär

Djupt och fylligt med aromer av mörka körsbär, blåbär och örter samt rostade toner av choklad, kaffe, lakrits och vanilj. Lång eftersmak och balanserade tanniner. Fint att dricka nu men utvecklas väldigt bra under de närmaste 10-15 åren.

Om vinet

Vinet produceras uteslutande av de finaste Sangiovese-druvorna som skördats i vingården med samma namn, och som ligger i hjärtat av Chianti Classico-regionen. Vingårdarna är belägna cirka 300 meter över havet med jordmån som är rik på kalksten och lera. Vinet har lagrats i den historiska källaren under klostret Badia i Passignano som går tillbaka till 1000-talet.

Marchesi Antinori

Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj

Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.