Djup och elegant i färgen. Livlig, fruktig med stor fräschör och toner av mogna röda bär, hallon, vinbär och granatäpple. Imponerande längd och fin mousse.
Druvorna kommer från Grand och Premier Cru vingårdar i Montagne de Reims och Côte des Blancs. Jäsningen sker på ståltank vid en temperatur på 18°C där varje vingård jäses för sig. Det stilla röda vinet kommer från gårdar i Bouzy, Ambonnay och Cumières och tillsätts innan den andra jäsningen. Blenden består av 50% Pinot Noir, 35% Chardonnay samt 15% stillar rött vin av Pinot Noir. 15% rött vin är en relativt hög andel och ger därmed en komplex och elegant rosé ämnad för gastronomin. Lagring på jästfällningen i 5-6 år vid 9°C i den djupaste delen av Pol Rogers källare där remuage sker för hand. 1961 var den första årgången av rosé. Dosagen är 8 gr/l.
Servera som apéritif eller till mat. Med sina aromer passar roséchampagne även till lyxiga sallader, tillagade fiskrätter och till skaldjur som krabba och pilgrimsmusslor eller till en löjromspizza.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ. Det blev också startskottet för ett av världens mest kända Champagnehus som 1851 flyttade till Épernay och börjande produktionen av Brut Champagne. Pol Roger är fortfarande är familjeägt och drivs idag av 6:e generationen i familjen. Produktionen är årligen 2 miljoner flaskor som enligt traditionen riddlas för hand i den 3 km långa vinkällaren. De äger 92 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker hälften av behovet och resterande druvor kommer från långtidskontrakterade odlare. Winston Churchill utnämnde Pol Roger på Avenue de Champagne till ”The most drinkable adress in the world” och det är till hans ära Prestigechampagnen fått namnet Cuvée Sir Winston Churchill.
Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera sin miljöpåverkan i varje led i produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.
Djup och elegant i färgen. Livlig, fruktig med stor fräschör och toner av mogna röda bär, hallon, vinbär och granatäpple. Imponerande längd och fin mousse.
Druvorna kommer från Grand och Premier Cru vingårdar i Montagne de Reims och Côte des Blancs. Jäsningen sker på ståltank vid en temperatur på 18°C där varje vingård jäses för sig. Det stilla röda vinet kommer från gårdar i Bouzy, Ambonnay och Cumières och tillsätts innan den andra jäsningen. Blenden består av 50% Pinot Noir, 35% Chardonnay samt 15% stillar rött vin av Pinot Noir. 15% rött vin är en relativt hög andel och ger därmed en komplex och elegant rosé ämnad för gastronomin. Lagring på jästfällningen i 5-6 år vid 9°C i den djupaste delen av Pol Rogers källare där remuage sker för hand. 1961 var den första årgången av rosé. Dosagen är 8 gr/l.
Servera som apéritif eller till mat. Med sina aromer passar roséchampagne även till lyxiga sallader, tillagade fiskrätter och till skaldjur som krabba och pilgrimsmusslor eller till en löjromspizza.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
”The most drinkable address in the world”
Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ. Det blev också startskottet för ett av världens mest kända Champagnehus som 1851 flyttade till Épernay och börjande produktionen av Brut Champagne. Pol Roger är fortfarande är familjeägt och drivs idag av 6:e generationen i familjen. Produktionen är årligen 2 miljoner flaskor som enligt traditionen riddlas för hand i den 3 km långa vinkällaren. De äger 92 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker hälften av behovet och resterande druvor kommer från långtidskontrakterade odlare. Winston Churchill utnämnde Pol Roger på Avenue de Champagne till ”The most drinkable adress in the world” och det är till hans ära Prestigechampagnen fått namnet Cuvée Sir Winston Churchill.
Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera sin miljöpåverkan i varje led i produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.
Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av granatäpplen, rostat bröd, smultron och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10° C till rätter av fisk och skaldjur eller till kyckling. Alldeles lysande gott!