Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du slutför din beställning till närmaste butik eller för hemleverans.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Populära sökningar
rosévinchampagneBlack StallionRiesling
Populära produkter

Varmt välkommen till oss och vår värld av viner

Ward Wines är en ledande kvalitetsorienterad vinimportör på den svenska marknaden och som grundades i början på 80-talet för att krydda den svenska vinlistan med ambitiösa vinproducenter i världsklass. Sedan starten har vi arbetat med genuina familjeägda vinproducenter från olika delar av världen som är måna om att lämna jorden i bättre skick till nästa generation. Våra värderingar återspeglar sig i allt vi gör där kvalitet, hållbarhet, socialt ansvar och full spårbarhet är en lika viktig grund för verksamheten som doft och smak. Vår filosofi kan sammanfattas i fyra punkter som du kan ta del av nedan.

Vi är stolta över vårt breda och mångfacetterade urval från olika delar av vinets underbara värld. Ett urval som sedan starten går under ledorden kvalitet, ursprung och personlighet.

Familjeägda producenter

Våra erkända familjeägda vinproducenter är din garanti för kvalitet, ursprung och personlighet. Ett engagemang som går genom flera generationer med högt ställda krav och ett genuint ansvar för jorden som brukas. Detta är något som återspeglar sig i varje enskild flaska som vi erbjuder på den svenska marknaden.

Hållbarhet

Vi arbetar medvetet för ett mer hållbart sortiment med alla de krav som både klimatet och omvärlden ställer. Vi är stolta medlemmar i Dryckesbranschens Klimatinitiativ där vi tillsammans med Systembolaget och andra aktörer i dryckesbranschen arbetar med initiativ för ”en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas."

Kvalitet på flaska

Vi har valt att fokusera på genuint framställt vin buteljerat i flaska. Skälet är enkelt, vi anser att vin på flaska smakar bättre, har längre hållbarhet, har generellt mindre tillsatser och håller oftast högre kvalitet. Tillsammans med våra producenter arbetar vi målmedvetet för att kunna erbjuda flera av våra viner på lättviktsflaskor.

Full spårbarhet

Vi har en daglig kontakt med våra producenter både på plats och distans. Tillsammans ställer vi höga krav på hantverket vid vinframställning och odling av druvor. De flesta av våra producenter har egna hållbart certifierade vinodlingar eller långa kontrakt med de bästa odlarna, det gör att de kan garantera full spårbarhet ner till varje enskild vinranka.