Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner

Varmt välkommen till oss och vår värld av viner

Ward Wines är en ledande kvalitetsorienterad vinimportör på den svenska marknaden som grundades i början på 80-talet för att krydda den svenska vinlistan med ambitiösa vinproducenter i världsklass. Vi har utsetts till Årets vinimportör av tidningen Allt om Vin med GULDMEDALJ 2015 och 2021 samt BRONSMEDALJ 2023.

Sedan starten har vi arbetat med genuina familjeägda vinproducenter som är måna om att lämna jorden i bästa skick till nästa generation. Våra värderingar återspeglar sig i allt vi gör där kvalitet, hållbarhet, socialt ansvar och spårbarhet är en lika viktig grund för verksamheten som doft och smak.

Vi är stolta över vårt breda och mångfacetterade urval från olika delar av vinets underbara värld. Ett urval som går under ledorden kvalitet, ursprung och personlighet.

Familjeägda producenter

Vi representerar utvalda familjeägda producenter, många av dem med historier från flera generationer och med underbara historier från deras familjer, regioner och viner. Våra vinproducenter är din garanti för att alla viner produceras med stor passion och kärlek för vinframställning. Vi vill att detta ska återspeglas i varje flaska vi säljer till den svenska marknaden.

Kvalitet på flaska

Vi har valt att fokusera på genuint framställt vin buteljerat i flaska. Skälet är enkelt, vi anser att vin på flaska smakar bättre, har längre hållbarhet, har generellt färre tillsatser och håller oftast högre kvalitet. För att uppfylla våra egna och våra producenters mål att minska koldioxidavtrycket, erbjuder vi där det är möjligt mer klimatvänliga lättviktsflaskor och säkerställer leveranser med minskad klimatpåverkan.

Hållbarhet & spårbarhet

Vi arbetar målmedvetet för ett mer hållbart sortiment, idag är över 65% av våra producenter certifierade som hållbara, ekologiska eller biodynamiska. Alla producenter har ett engagemang för hållbarhet, eftersom många förbereder sig inför dagen då nästa generation kommer att ta över vingårdarna. Vinerna produceras med druvor från egna vingårdar eller från långtidskontrakterade odlare, vilket ger spårbarhet ner till varje enskild vingård.

Vi är stolta medlemmar av ”Svenska Dryckesbranschens klimatinitiativ". Tillsammans med Systembolaget och andra aktörer från branschen tar vi initiativ för att minska vårt koldioxidavtryck och koldioxidutsläpp. Genom att sätta upp både individuella och gemensamma mål har vi ambitionen att vara klimatneutrala år 2045 med visionen "En dryckesindustri utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas".

Årets vinimportör 2021

Tidningen Allt om Vin utser varje år "Årets Vinare" med pris till årets bästa viner och Sveriges främsta importör, I år vann vid den hedrande titeln Årets Vinimportör med följande motivering:

"För att med säker hand förse den svenska marknaden med klassiska och högkvalitativa viner med bredd och djup år efter år. En importör med tydlig och stark profil och sinne för det lilla extra."

Fem av våra viner fick också ta emot prestigefulla utmärkelser:
GULD - Årets Vita vin - Soalheiro Alvarinho 2020
GULD - Årets Vita beställningsvin - Soalheiro Granit 2019
SILVER - Årets Mousserande vin - Ferrari Brut Organic
BRONS - Årets Rosévin - Minuty Prestige Rosé 2020
BRONS - Årets Champagne - Pol Roger Blanc de Blancs 2013

Läs mer om utmärkelsen här

Hurra - Vi är så glada & väldigt stolta!

Mer vinspiration

Server Render