Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Delas Frères

Delas Frères

Detta är en av de främsta producenterna för klassiska och tidlösa röda viner och vita viner från hållbara odlingar i norra Rhônedalen och runt Hermitage-berget. Delas Fréres har ett toppmodernt vineri och odlingar med den högsta franska miljöcertifieringen HVE. En certifiering som de tilldelats för hela produktionskedjan och arbetet i såväl vinhuset som i vingårdarna.

Utvalda favoriter från Delas

Server Render

Hantverket och tradition

Allt började med att Charles Auibert och Philippe Delas köper vinfirman Maison Junique i Tournon-sur-Rhône 1835 och döpte om den till Audibert & Delas. Bandet mellan de två familjerna skulle förstärkas när Philippe Delas två söner Henri och Florentin gifte sig med två Audibert döttrar.

År 1924 tog Henri och Florentin över och bytte namn till Delas Frères. Deras målmedvetna arbete med att utveckla företaget, både på kommersiellt och genom att förvärva vingårdar i Châteauneuf-du-Pape och Hermitage, har bidragit till konstant produktion av kvalitetsviner.

Efter kriget 1945, hade Delas Frères viner en fantastisk period på exportmarknaderna och såldes på fat i såväl London, Genève och till USA. År 1960 blev Michel Delas ledare för Delas som nu blivit vida känd som ett av de bästa vinerierna i norra Rhônedalen. Han utvecklade exportmarknaderna ytterligare och förvärvade några av de bästa vingårdslägena i Côte Rôtie och Condrieu.

Vineri intill Hermitage-kullen

År 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen. Delas har idag sin produktion i det supermoderna vineriet i centrala Tain l'Hermitage i norra Rhônedalen som invigdes i samband med skörden 2019. Byggnaden som både går i klassisk och modern stil är formgiven av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt. Ett arkitektoniskt mästerverk som även tagit hem flera internationella designpriser.

För vinmakningen av de ursprungstypiska röda och vita vinerna från regionen främst på Syrah står den ambitiöse vinmakaren och oenologen Jacques Grange.

Delas klassiska röda viner från denna svala region på i huvudsak druvan Syrah fortsätter att få stor internationell framgång och prisas flitigt av de stora vinskribenterna. Senast i december 2020 placerades ett av deras vin på Wine Spectators Topp 100-lista över Världens bästa viner!

Samtliga viner från Delas
Hållbar
Delas FrèresCrozes-Hermitage Les Launes
France
219 Sek
Hållbar
Delas FrèresCôtes du Rhône Saint Esprit
France
139 Sek
Hållbar
Delas FrèresCôtes-du-Ventoux
France
129 Sek
Hållbar
Delas FrèresDelas Viognier
France
129 Sek
Hållbar
Delas FrèresHermitage Ligne de Crête
France
1799 Sek
Delas FrèresHermitage Les Bessards
France
1799 Sek
Hållbar
Delas FrèresCrozes-Hermitage Les Launes
France
119 Sek
Hållbar
Delas FrèresCrozes-Hermitage Domaine des Grands Chemins
France
419 Sek
Hållbar
Delas FrèresCôtes du Rhône Saint Esprit
France
299 Sek
Hållbar
Delas FrèresCornas Chante-Perdrix
France
529 Sek
Samtliga viner från Delas

Server Render

Hållbarhet och miljöinitiativ hos Delas

År 2018 tilldelades Delas Fréres den högsta franska miljöcertifieringen HVE, för arbetet på vinhuset och i vingårdarna, Detta är något som uppmuntrar och ytterligare bidrar till att utveckla nya arbetssätt och metoder för att främja klimat och miljö. Hos Delas är man övertygade om att det medvetna arbetet med hållbara odlingar och den naturliga balansen jorden och vingårdarna bidrar till att flera av deras viner beskrivs som rena, livfulla och levande vid olika vinprovningar.

Mer vinspiration

Server Render