Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning till närmaste butik eller för hemleverans.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Druvporträtt

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon är en av världens verkligt stora druvor. Det är en blå druva som har sitt ursprung i Frankrike och som ingår i några av världens högst ansedda röda viner. Ursprunget är från Bordeaux i Frankrike där den är resultatet av en oväntad korsning mellan den blå druvsorten Cabernet Franc och den gröna druvsorten Sauvignon Blanc. Idag odlas den i många länder utöver Frankrike, såsom Italien, Australien, USA, Chile och Argentina eftersom den är tålig mot sjukdomar och lätt anpassar sig till olika klimat och jordar.

Från kända ursprung

I Bordeaux odlas mest Cabernet Sauvignon i världen och i Napa Valley i USA anses den vara en av de bästa druvorna för att göra rött vin och kvalitetsviner. Druvan är relativt lättodlad, vilket i kombination med dess höga kvalitet bidragit till dess popularitet i röda viner. Den är även tacksam att blanda med andra druvor, vilket inte minst är populärt i viner från Bordeaux. Det syns tydligt när man tittar närmare på de fem klassiska och världsberömda vinhusen i Médoc och Pessac-Léognan: Château Latour, Château Lafite Rothschild, Château Mouton-Rothschild, Château Margaux och Château Haut-Brion som alla har viner som helt eller delvis baseras på Cabernet Sauvignon.

Utvalda viner på Cabernet Sauvignon

Server Render

Komplex och smakrik

När Cabernet Sauvignon odlas på rätt vingårdslägen producerar den komplexa, smakrika röda viner som kan utvecklas på flaska i decennier. Vinerna är kända för sina djupa aromer av körsbär och svarta vinbär, ibland kompletterade med toner av örter, cederträ och aromer som vanilj, kaffe och mörk choklad. Druvsorten är känd för sina små bär och tjocka skal, en kombination som ökar smakämnena i musten när vinet jäses och som kan ge utomordentlig koncentration i vinet.

Odlas i olika delar av världen såsom i Frankrike, Italien, Australien, USA, Chile och Argentina
Kända regioner: Bordeaux, Napa Valley, Monterey

Perfect pairs till Cabernet Sauvignon

Server Render