Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Reportage

Cuvée Sir Winston Churchill 2012

Champagne Pol Roger skapade sin prestigecuvée till Sir Winston Churchills ära, väl medvetna om de kvaliteter som han letade efter i champagne: en kraftfull, fyllig karaktär och en relativ mognad. Den exakta sammansättningen är en väl bevara familjehemlighet, men det är onekligen så att resultatet skulle ha välkomnats av den man till vilket vinet är tillägnat.

Den nya årgången 2012 är tillgänglig på Systembolaget från den 1 juni.

Vinprovningar

Onlineprovning - Italienska klassiker

Välkommen till en onlineprovning med två röda italienska klassiker. Från den välkända vinproducenten Marchesi Antinori provar vi klassikern VILLA ANTINORI där druvorna odlas i hjärtat av Toscana. I grannregionen Umbrien odlas druvorna av producenten Lungarotti och vi kommer att prova deras flitigt hyllade RUBESCO.

Druvporträtt

Aligoté

Aligoté kan lite slarvigt sägas vara ”den andra gröna druvan” i Bourgogne, vid sidan av den mer aktade Chardonnay. Druvan är en korsning mellan Pinot Noir and Gouais och har odlats i området sedan 1700-talet för att göra vita viner. Idag består de totala odlingarna av endast cirka 1700 hektar i hela Bourgogne.

Druvporträtt

Alvarinho/Albariño

Alvarinho ger uppskattade vita viner och är en grön druva från Portugal som i Spanien går under namnet Albariño. Det är en gammal druvsort från den Iberiska halvön med unikt hög kvalitet och som används till att producera vita viner. Druvan är aromatisk och fruktig med toner av citrus, jasmin och passionsfrukt.

Druvporträtt

Cabernet Franc

Cabernet Franc betraktas ofta som en ”lillebror” till den mer kända och betydligt mer populära druvan Cabernet Sauvignon för att producera röda viner och kan nog sägas vara lite underskattad. Med DNA-teknik har det nu konstaterats att Cabernet Franc, tillsammans med Sauvignon Blanc, i själva verket är Cabernet Sauvignons "föräldrar". Druvan tros ha sitt ursprung i Pyrenéerna och fick spridning på den västra stranden i Bordeaux under 1700-talet. Vid samma tid blev druvan även känd i Loire där den benämndes under sitt ursprungliga namn Bouchet.

Druvporträtt

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon är en av världens verkligt stora druvor. Det är en blå druva som har sitt ursprung i Frankrike och som ingår i några av världens högst ansedda röda viner. Ursprunget är från Bordeaux i Frankrike där den är resultatet av en oväntad korsning mellan den blå druvsorten Cabernet Franc och den gröna druvsorten Sauvignon Blanc.

Idag odlas den i många länder som Italien, Australien, USA, Chile och Argentina eftersom den är tålig mot sjukdomar och lätt anpassar sig till olika klimat och jordar.

Druvporträtt

Grenache

Grenache är en blå druva som trivs i varmare klimat och främst odlas i Frankrike och Spanien. Den är en av de mest odlade druvorna i världen och anses vara lättodlad och passar bra att odla i torra och varma regioner. Druvan är mest känd från Frankrike där den har under namnet Grenache och odlas främst i Provence för roséviner och i Chateauneuf-de-Pape i Södra Rhône för röda viner.

Druvan kommer ursprungligen från Spanien där den heter Garnacha och odlas på östkusten i Aragonien och Priorat i Katalonien. Numera odlas den även i Australien och Kalifornien där den trivs bra.

Druvporträtt

Sangiovese

Sangiovese betyder “Jupiters blod” och är Italiens mest odlade druva för röda viner med sitt ursprung i trakterna runt Toscana. Idag odlas i druvan i hela Italien, men allra mest i Toscana och i ursprungsregionen Chianti. Framtiden för Sangiovese ser ljus ut då intresset för att odla druvan i olika delar av nya världen ökar stadigt.

Genom historien har Sangiovese muterats vilket skapat en uppsjö av kloner med ganska stor inbördes skillnad. Vi känner dessa kloner på röda viner som Brunello di Montalcino, Vino Nobile de Montepulciano och Carmignano.

Druvporträtt

Syrah/Shiraz

Syrah är en av vinälskarnas favoriter! En uppskattad blå druva som trivs bäst i varmt klimat och har sitt ursprung i norra Rhônedalen. Den har också gjort sig omåttligt populär i Nya världen där den går under namnet Shiraz. Båda namnen är lika vedertagna, och oavsett namn är det en legendomspunnen och mångfacetterad druva som har en lång och väldokumenterad rödvinshistoria.