Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du slutför din beställning till närmaste butik eller för hemleverans.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Populära sökningar
rosévinchampagneBlack StallionRiesling
Populära produkter
Druvporträtt

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon är en av världens verkligt stora druvor. Det är en blå druva som har sitt ursprung i Frankrike och som ingår i några av världens högst ansedda röda viner. Ursprunget är från Bordeaux i Frankrike där den är resultatet av en oväntad korsning mellan den blå druvsorten Cabernet Franc och den gröna druvsorten Sauvignon Blanc. Idag odlas den i många länder utöver Frankrike, såsom Italien, Australien, USA, Chile och Argentina eftersom den är tålig mot sjukdomar och lätt anpassar sig till olika klimat och jordar.

Druvporträtt

Grenache

Grenache är en blå druva som trivs i varmare klimat och främst odlas i Frankrike och i Spanien. Den är en av de mest odlade druvorna i världen och anses vara lättodlad och passar bra att odla i torra och varma regioner. Druvan är kanske mest känd från Frankrike går den under namnet Grenache där den odlas mest i Provence och i Chateauneuf-de-Pape i Södra Rhône. Druvan kommer ursprungligen från Spanien där den heter Garnacha och odlas på östkusten i Aragonien och Priorat i Katalonien. Numera odlas den även i Australien och Kalifornien där den trivs bra.

Druvporträtt

Sangiovese

Sangiovese betyder “Jupiters blod” och är Italiens mest odlade druva med sitt ursprung i trakterna runt Toscana. Idag odlas i druvan i hela Italien, men allra mest i Toscana och i ursprungsregionen Chianti. Men framtiden för Sangiovese ser ljus ut då intresset för odlingar i olika delar av Nya världen ökar stadigt. Genom historien har Sangiovese muterats vilket skapat en uppsjö av kloner med ganska stor inbördes skillnad. Vi känner dessa kloner som Brunello di Montalcino, Vino Nobile de Montepulciano och Carmignano.

Nyheter

Cuvée Sir Winston Churchill 2012

Champagne Pol Roger skapade sin prestigecuvée till Sir Winston Churchills ära, väl medvetna om de kvaliteter som han letade efter i champagne: en kraftfull, fyllig karaktär och en relativ mognad. Den exakta sammansättningen är en väl bevara familjehemlighet, men det är onekligen så att resultatet skulle ha välkomnats av den man till vilket vinet är tillägnat.

Den nya årgången 2012 är tillgänglig på Systembolaget från den 1 juni.

Druvporträtt

Syrah/Shiraz

Syrah är en uppskattad blå druva som trivs bäst i varmt klimat och har sitt ursprung i norra Rhônedalen. Samma druva odlas även i Australien och Nya världen under namnet Shiraz. Båda namnen är lika vedertagna i olika delar av världen och oavsett namn är det en legendomspunnen och mångfacetterad druva som har en lång och väldokumenterad historia.