Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Château Mont-Redon

Château Mont-Redon

Château Mont-Redon i Côtes-du-Rhône och Chateauneuf-de-Pape har en historia som började redan under romartiden. År 1344 erkändes ”Mourredon”, en del av påvens markinnehav, officiellt som en vingård. Mourredon sägs betyda “runt kullen” och det är precis där, runt kullen i det lätt böljande landskapet i södra Rhônedalen i Frankrike, och skyddade mot mistralvinden som vingårdarna med såväl röda viner som vita viner och det klassiska vinhuset Château Mont-Redon är beläget.

Utvalda favoriter från Mont-Redon
Château Mont-RedonMont-Redon Côtes du Rhône Réserve Rouge
France
139 Sek
Hållbar
Château Mont-RedonChâteauneuf du Pape Rouge
France
349 Sek
Hållbar
Château Mont-RedonChateauneuf du Pape Blanc
France
319 Sek
Utvalda favoriter från Mont-Redon

Server Render

Hantverk och tradition

Château Mont-Redon i Côtes-du-Rhône och Chateauneuf-de-Pape har en historia som började redan under romartiden. Idag drivs vinhuset av den fjärde generationen i familjen med Pierre Fabre (i bild) som vinmakare och företagets ledare. Han strävar efter att behålla den renhet i druvornas fruktiga smak och står bergfast vid den typ av eleganta röda viner från Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons signum. Samtidigt som han vägrar följa modets svängningar används ultra modern teknologi för att göra de klassiska vinerna från regionen så bra som möjligt.

Alla druvor skördas manuellt och urvalet av druvor sker redan på vinstocken. De plockade druvklasarna transporteras snabbt till vineriet med det primära målet att respektera och skydda druvorna under hela resan till jäsningstanken. I appellationen i södra Rhône-dalen i Frankrike är 18 druvor tillåtna att odla och hos Mont-Redon odlas i huvudsak druvorna Grenache, Syrah, Mouvédre, Cinsault, Viogner, Rousanne och Picpoul.

Hållbara vinodlingar

Château Mont-Redon äger 186 hektar i appellationen Châteauneuf-du-Pape, varav 100 hektar odlas med vinstockar. År 1980 förvärvades en egendom i Côtes-du-Rhône och år 1997 förvärvades ytterligare en i Lirac.

Hela egendomen och produktionskedjan är miljöcertifierade på den tredje och högsta nivån enligt den franska HVE-certifieringen. Det innebär att man arbetar hållbart i hela värdekedjan i allt från att återvinna glas och kartong, minimera utsläppen från traktorer och fordon som används i vingårdarna, klimatsmarta bevattningssystem och genomgående göra medvetna och klimatsmarta val.

Samtliga viner från Château Mont-Redon
Château Mont-RedonMont-Redon Côtes du Rhône Réserve Rouge
France
139 Sek
Hållbar
Château Mont-RedonChateauneuf du Pape Blanc
France
319 Sek
Hållbar
Château Mont-RedonCôtes du Rhône Réserve Blanc
France
129 Sek
Hållbar
Château Mont-RedonChâteau Mont-Redon Lirac
France
219 Sek
Hållbar
Château Mont-RedonChâteauneuf du Pape Rouge
France
199 Sek
Hållbar
Château Mont-RedonChâteauneuf du Pape Rouge
France
689 Sek
Château Mont-RedonCôtes du Rhône Reserve Rouge
France
99 Sek
Château Mont-RedonCôtes du Rhône Reserve Blanc
France
99 Sek
Hållbar
Château Mont-RedonMarc de Chateau Mont Redon
France
549 Sek
Samtliga viner från Château Mont-Redon

Server Render

Châteauneuf-du-Pape

Det är just jordmånen i Châteauneuf-du-Pape som gjort appellationen vida känd med ett två meter djupt topplager av runda ljusa stenar, så kallade "galets". Stenarna värms upp av solen under dagen och bevarar värmen mot vinstockarnas rötter även när det blir svalare på kvällen. Det gör att druvorna får en alldeles speciell koncentration och viner från regionen håller absolut världsklass.

Under 1920-talet fanns inga regler för vinodlingar i Châteuneuf-du-Pape något som påverkade kvaliteten, volymen som producerades och ryktet. Henri Platin som då var ägare till Château Mont Redon och en handfull andra odlare började därför att dra upp riktlinjer för vinodlingar i appellationen. Det fanns regler för vinodlingar i Dourodalen och i det ungerska tokajerdistriktet, men de var statligt bestämda. Det här var det första försöket att ordna regleringar av odlarna själva.

Arbetet med att skapa världens första Appellation Controllée var ett enormt arbete. Inte förrän 1935 hade man ringat in området, bestämt de tillåtna druvsorterna, satt en max avkastning på 35 hektoliter per hektar och nedre gräns för potentiell alkohol på 12,5 procent. I samma anda och passion som Henri Platin, med en ständig jakt efter kvalitet och de mest lämpade druvorna för terroiren, fortsätter Platins ättlingar att förvalta, bevara och utveckla Château Mont-Redon in i framtiden.

Mer vinspiration

Server Render