Fyllig och kraftfull Cabernet Sauvignon med inslag av björnbär, svarta vinbär, ek, kaffe, kryddor och choklad.
Alexander Valley är en långsmal appellation i Sonoma där jordmånen varierar från vulkaniska jordar i öst till steniga lerjordar i väst. Den södra delen av dalen närmast kusten är svalare och den norra delen har varmare dagar men svala nätter. Druvorna till Director’s Cut kommer från olika delar av Alexander Valley och får därmed en större komplexitet från de olika jordarna och mikroklimatet. Vinet har lagrats på franska och amerikanska ekfat i 15 månader där 40% av faten var helt nya.
Servera till smakrika rätter av nöt och vilt, t ex en klassisk entrecote med bearnaisesås.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Den legendariske filmregissören Francis Ford Coppola slog sig ner i Napa Valley på 1970-talet för att börja tillverka vin i liten skala. Han började vid Inglenook Estate i Rutherford och idag gör man vin från flera välkända distrikt i olika delar av Kalifornien såväl som i Oregon.
Hållbarhet:
Familjen Coppola har strävat i över 40 år för att tillämpa och förbättra arbetet i vingårdar, vineri och besöksverksamheten ur ett långsiktigt hållbart miljöperspektiv. Vinhuset är certifierade enligt California Sustainable Winegrowing Alliance, Bee Friendly Farming, Fish Friendely Farming och EPA Green Growing Partner.
"I want to leave the earth better than I found it for future generations" - Francis Ford Coppola
Fyllig och kraftfull Cabernet Sauvignon med inslag av björnbär, svarta vinbär, ek, kaffe, kryddor och choklad.
Alexander Valley är en långsmal appellation i Sonoma där jordmånen varierar från vulkaniska jordar i öst till steniga lerjordar i väst. Den södra delen av dalen närmast kusten är svalare och den norra delen har varmare dagar men svala nätter. Druvorna till Director’s Cut kommer från olika delar av Alexander Valley och får därmed en större komplexitet från de olika jordarna och mikroklimatet. Vinet har lagrats på franska och amerikanska ekfat i 15 månader där 40% av faten var helt nya.
Servera till smakrika rätter av nöt och vilt, t ex en klassisk entrecote med bearnaisesås.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
Den legendariske filmregissören Francis Ford Coppola slog sig ner i Napa Valley på 1970-talet för att börja tillverka vin i liten skala. Han började vid Inglenook Estate i Rutherford och idag gör man vin från flera välkända distrikt i olika delar av Kalifornien såväl som i Oregon.
Hållbarhet:
Familjen Coppola har strävat i över 40 år för att tillämpa och förbättra arbetet i vingårdar, vineri och besöksverksamheten ur ett långsiktigt hållbart miljöperspektiv. Vinhuset är certifierade enligt California Sustainable Winegrowing Alliance, Bee Friendly Farming, Fish Friendely Farming och EPA Green Growing Partner.
"I want to leave the earth better than I found it for future generations" - Francis Ford Coppola
Stadigt i stilen med fin struktur och fruktdjup. Cassis-frukt varvas med rödblå skogsbär, tobak, lagerblad och rostade kaffebönor. Görs på 80 procent cabernet cauvignon, 10 procent petit verdot och några droppar cabernet franc. Här blir det kött och rött!